Nyheter

Energiförvalting utökar kylteknisk kompetens

Ferla fortsätter sin expansion och lagom till sommaren välkomnar Energiförvaltning sitt senaste tillskott, kylteknikern Samuel Sulzer.

I en värld där hållbarhet och förnybara energikällor blir alltmer viktiga, spelar värmepumpar en betydande roll i att minska vårt beroende av fossila bränslen. Bakom den tekniken står en grupp av specialister, däribland kyltekniker, vars expertis och engagemang är avgörande för att göra energisystem effektiva och pålitliga.

Samuels resa började med en stark önskan att arbeta inom ett område där han kunde kombinera sina tekniska färdigheter med sitt miljöengagemang. Han insåg snart att kylteknik, speciellt inom bergvärme, var det perfekta valet för honom.

Genom att nyttja geoenergi minskar vi vårt koldioxidavtryck samtidigt som vi skapar en hållbar värme- och kylkälla för hem och företag.

För Samuel handlar hans arbete inte bara om att fixa maskiner; det handlar om att göra en verklig skillnad för miljön och samhället som helhet. Att vara en del av övergången mot mer hållbara energilösningar är mycket tillfredsställande, berättar han.

Samuel kommer senast från Kyl och Maskin i Visby, där han under fem år arbetade som Kyl & Värmepumpstekniker, med både installationer och serviceuppdrag. Under sina år på Gotland har Samuel byggt upp en gedigen kompetens inom kylteknik, även färdigheter kring kundhantering och kundvård, vilket Ferla lägger stor vikt vid.

Varför valde du att börja arbeta på Ferla?

– Jag började hos Ferla för att jag kände att det var dags för nya utmaningar. Att arbeta med större fastigheter och anläggningar kändes som ett naturligt nästa steg. Extra roligt att förnybar energi och hållbar utveckling är i huvudfokus, säger Samuel Sulzer, Energitekniker, Ferla.

Vad, enligt dig, är det bästa med Ferla?

– Det bästa med Ferla är att det känns som att alla medarbetare kan mötas på samma nivå och att man kan ställa frågor om både högt och lågt. Man känner sig välkommen och inkluderad , säger Samuel.

– Samuel har redan tagit stort ansvar och genom sitt engagemang och sin expertis, så är Samuel ett väldigt bra tillskott till vår driftorganisation, säger Kenneth Frisk, Driftchef, Ferla.