Nyheter

Nu lanseras stamkvistaren STIHL HTA 150 – speciellt framtagen för skogsvård

Nu lanseras STIHL HTA 150, den första batteridrivna stamkvistaren som är speciellt framtagen för skogsvård. HTA 150 har ett särskilt kort, lättviktigt och rigitt skaft och är utrustad med ett ergonomiskt loophandtag. Med AP 300 S-batteriet kan användaren arbeta i upp till 70 minuter, och maskinens ergonomiska detaljer gör att även kroppen orkar längre.

Nya STIHL HTA 150 är en 196 centimeter lång, kraftfull stamkvistare som utvecklats specifikt för skogsvård. I kombination med selen STIHL ADVANCE X-TREEm HT möjliggör den precis styrning och effektiv skötsel av yngre planteringar och blandad växtlighet. Oönskad växtlighet kan också enkelt och bekvämt avlägsnas, med fötterna kvar på marken.

HTA 150 kommer som standard utrustat med svärdet STIHL Rollomatic E Mini, med en skärningslängd på 30 centimeter, och sågkedjan STIHL 3/8″ Picco Micro Mini 3 (PM3), vilket säkerställer exakta och rena snitt.

– HTA 150 kommer med en kraftfull EC-motor. I kombination med den lätta magnesiumväxellådan utmärker sig denna motor med höga vridmoment och låga vibrationer. Dessutom har den ett lättstädat luftfilter som säkerställer motorkylning och därmed lång livslängd med konstant hög prestanda, säger Mats Gustafsson, Product Launch Manager på STIHL Norden.

STIHL HTA 150 drivs av ett 36 V litiumjonbatteri från batterisystemet STIHL AP, framtaget för professionella användare. Batteriet AP 300 S rekommenderas, vilket ger stamkvistaren tillräcklig kraft för upp till 70 minuters skogsvårdsarbete på en batteriladdning.

Batteriets placering ger även utmärkt balans utöver hög prestanda.

Utöver skogsvårdsvarianten finns även STIHL HTA 150 som en allround stamkvistare för underhåll av befintliga skogar. I denna version kommer maskinen med den mindre sågkedjan STIHL 1/4″ Picco Micro 3 (PM3) som standard.

STIHL HTA 150 finns tillgänglig hos STIHL auktoriserade återförsäljare sommaren 2024.

Höjdpunkter:

Effektivt arbete i skogen: HTA 150 är STIHL första batteristamkvistare speciellt utformad för arbete inom skogsvård. För exakta snitt är HTA 150 utrustad med ett lättviktigt skaft samt en kraftfull EC-motor.

Kraftfulla och precisa kapningar:HTA 150 är utrustat med svärdet STIHL Rollomatic E Mini med en skärningslängd på 30 cm samt sågkedjan STIHL 3/8″ Picco Micro Mini 3 (PM3). Detta säkerställer hög skärningsprestanda, även för tjockare grenar med upp till 20 cm i diameter.

Ergonomisk och bekväm användning: HTA 150 har ett ergonomiskt loophandtag. I kombination med selen STIHL ADVANCE X-TREEm HT, som finns som tillbehör, säkerställs exakt och ansträngningsfri styrning av den 196 cm långa stamkvistaren samt enkel manövrering mellan snitten.

Modulärt batterisystem för proffsanvändare: HTA 150 drivs av ett 36 V litiumjonbatteri från STIHL AP-batterisystem, utformat för yrkesverksamma användare. Alla batterier i AP-system är kompatibla med HTA 150, men AP 300 S rekommenderas för en drifttid på upp till 70 minuter.

Förberedd för STIHL connected: STIHL HTA 150 är konfigurerad för STIHL Smart Connector 2 A och kan således enkelt integreras i det molnbaserade STIHL systemet.