Nyheter

E.ON lanserar karttjänst för snabbedömning av möjligheten att ansluta solceller och laddboxar

E.ON Energidistribution introducerar en ny karttjänst, ”Kan jag ansluta?”, som gör det möjligt för användare att snabbt bedöma möjligheten att ansluta solcellsanläggningar och laddboxar, med en kapacitet på upp till 25 kilowatt, till företagets elnät.

Genom att ange en plats, samt önskad effekt i kilowatt, kan användaren omedelbart få en indikation på om anslutningen är möjlig på den valda platsen.

–”Kan jag ansluta?” är ett betydande framsteg i vårt digitala erbjudande och underlättar för konsumenter som överväger viktiga investeringar i förnybar energiteknik, säger Christian Roos, E.ONs enhetschef för anslutning och service.

Tjänsten förväntas främst nyttjas av befintliga kunder men den är tillgänglig för alla via E.ONs hemsida. Tjänsten ger användare en ögonblicksbild av möjligheten att ansluta på en vald plats, även om användare bör dock vara medvetna om att förhållandena snabbt kan förändras, exempelvis om många grannar installerar solcellsanläggningar.

Christian Roos understryker att informationen bör ses som en preliminär indikation. För ett definitivt besked krävs en föranmälan genom en auktoriserad elektriker.

–Framledes planerar vi att tillföra ännu större värde för användarna, till exempel genom att utvidga tjänstens funktionalitet för att inkludera uppskattningar av tid och kostnad för anslutning. Genom tjänsten får vi också en god insikt i var det finns ett stort intresse för att installera solceller eller laddboxar, vilket ger oss en bättre förmåga att proaktivt identifiera områden där vi behöver förstärka elnätet, säger Christian Roos.

Tjänsten ”Kan jag ansluta?” är nu tillgänglig på EONs hemsida och är ett viktigt steg för utvecklingen av E.ONs digitala tjänsteutbud.

Se tjänsten här: https://www.eon.se/el/elnat/anslutningsindikation

På bilden: – Den digitala karttjänsten ”Kan jag ansluta?” är nu tillgänglig på vår hemsida och är ett viktigt steg för utvecklingen av E.ONs digitala tjänsteutbud, säger Christian Roos, E.ONs enhetschef för anslutning och service