Nyheter

AIENs internationella energitoppmöte kommer att fokusera på The Energy Evolution

Association of International Energy Negotiators (AIEN) tillkännager sitt nästa International Energy Summit (IES), som kommer att hållas 11-13 juni i Bangkok, Thailand.

Evenemanget kommer att spegla de olika behoven hos dess medlemmar och den bredare energigemenskapen.

Mike Beirne, tillträdande AIEN-president för 2024-2025:

– Globala händelser under de senaste åren har satt energisäkerhet och överkomliga priser i förgrunden. Samtidigt växer energibehovet även när världen strävar efter att nå nettonollutsläpp år 2050. Temat för årets evenemang fokuserar på den komplexa utmaningen hur man kan tillhandahålla prisvärd och pålitlig energi som världen kräver på det mest miljömässigt ansvarsfulla sättet .

John Bridges, AIENs verkställande direktör:

– Vi är planetens skötare. Vi måste diversifiera oss till en värld med lägre koldioxidutsläpp för att leva upp till vårt ansvars etiska kall. Som organisation ser vi hur energi har utvecklat mänskligheten. Vi är vid en punkt nu där vi behöver hålla igång energin för att världen ska utvecklas, men samtidigt som vaktmästare måste vi ta itu med klimatförändringarna, och det handlar om att hantera koldioxid. På IES kommer vi att fokusera på vad vi som industri gör och hur vi stödjer den övergången.

Liksom tidigare år kommer globalt erkända experter och högprofilerade talare att erbjuda olika perspektiv, kunniga insikter och praktiska lösningar på dessa frågor och utmaningar som den internationella energiindustrin står inför. 

I Bangkok kommer dessa att inkludera:

Montri Rawanchaikul, VD och koncernchef, PTTEP

Adif Zulkifli, Executive Vice President och Chief Executive Officer, Upstream, Petronas

Luca Vignati, Upstream Director, ENI

Dr. Sean Guest, VD, Valeura Energy Limited

Dr. Nuki Agya Utama, verkställande direktör, ASEAN Center for Energy

Joe Cummings, prisbelönt resejournalist och redaktör på CNN

Medlemmar kommer att få möjlighet att lära sig om och diskutera viktiga ämnen, inklusive: Är naturgas fortfarande relevant för energiutvecklingen?; Hur, vad, var och när passar väte in i energiomställningen i Asien-Stillahavsområdet?;

Säkra kritiska mineraler för renare energi; och Perspectives on Renewables and Storage Development, bland annat.

Ricardo Silva, AIEN-president 2023-2024:

– Vi är extremt glada över att åka till Bangkok efter att vårt planerade toppmöte där 2020 ställdes in på grund av pandemin. Asia-Pacific har varit en mycket stor del av AIEN-medlemmarna och kommer att fortsätta att vara ett område med hög tillväxt. Faktum är att den förväntas ha den största tillväxten för efterfrågan på LNG under de kommande decennierna och kommer därför att fortsätta att vara enormt viktig för både AIEN och den bredare energivärlden.

För mer information och för att registrera dig för 2024 års internationella energitoppmöte, besök:

https://www.aien.org/forms/meeting/Microsite/IES2024