Nyheter

1KOMMA5° öppnar forsknings- och utvecklingscenter i Berlin

1KOMMA5°s nya TechLab arbetar utvecklare vidare med energiplattformen ”Heartbeat” och AI-baserade applikationer för att driva på energiutvecklingen och den gröna omställningen. 1KOMMA5° skapar 200 nya jobb samt utökar den globala personalstyrkan fram till 2025.

MP Thomas Heilmann (CDU, Climate Union) och distriktsborgmästare Martin Hikel (SPD) invigde platsen i Berlin tillsammans med global VD Philipp Schröder. 1KOMMA5°.

Europas ledande cleantech-startup för CO2-neutral energiproduktion, ellagring, mobilitet och energistyrning, öppnar ett nytt forsknings- och utvecklingscenter i Berlin. Vid den officiella invigningen den 7:e maj deltog bland annat Thomas Heilmann, medlem av den tyska Bundestag och ordförande för Climate Union (CDU), samt Martin Hikel, distriktsborgmästare i Berlin Neukölln (SPD).

Med det nya utvecklingscentret skapar 1KOMMA5° 200 högkvalitativa jobb i huvudstaden. Företaget meddelar samtidigt att de planerar att öka den nuvarande personalstyrkan på 2 000 medarbetare till totalt 3 000 fram till 2025.

– Invigningen av 1KOMMA5° Techlab i Berlin är unikt för energibranschen genom sin kombination av produktoch mjukvaruutveckling. Den nya anläggningen möjliggör för oss att befästa vår tekniska ledarposition och samtidigt lägger vi grunden här så att vår energiplattform Heartbeat kan bli den centrala marknadsplatsen för miljontals kunder, säger Philipp Schröder, medgrundare och global vd för 1KOMMA5°.

Thomas Heilmann (CDU) sa i samband med invigningen:

– 1KOMMA5° sätter standarder för flexibla system i hemmet såsom värmepumpar och elbilar och visar att en integrerad och intelligent energiomställning kan vara billigare för alla. 1KOMMA5° är för närvarande verksamma i sju länder och har framgångsrikt implementerat Heartbeat-plattformen i Tyskland, Sverige och Danmark. Företaget planerar att utöka sin närvaro till fler marknader kommande år.

Barbara Wittenberg, CTO på 1KOMMA5°, tillägger:

– Vi utvecklas från en solenergistartup till den ledande energiplattformen för CO2-neutral elproduktion, ellagring, mobilitet och energistyrning. Med det nya innovationslabbet, som även inkluderar testlaboratorier, blir vi nu bättre rustade för att utveckla våra produkter och i slutändan erbjuda våra kunder den billigaste förnybara elen.