Nyheter

Skogspriset 2024 tilldelas Jessica Sannö, skogsägare i Tiveden

Naturskyddsföreningens Skogspris går i år till Jessica Sannö i Ösjönäs, Tiveden, för sitt hängivna arbete med att utveckla ett naturnära skogsbruk. Priset delas ut till markägare som gör stora insatser för biologisk mångfald och miljö- och naturvård.

– Vi är väldigt glada över att dela ut Skogspriset till Jessica Sannö och hylla hennes insatser för skogen. Vi hoppas att priset inspirerar fler markägare att bedriva hållbart skogsbruk som bevarar den biologiska mångfalden, säger Beatrice Rindevall, ordförande i Naturskyddsföreningen.

Jessica Sannö bedriver ett skogsbruk som anpassats till naturens förutsättningar. Bland annat genom att restaurera skogsbeten och gynna pollinatörer.

Jessica är tillsammans med sin man mångårig småföretagare och driver naturturismföretaget Ösjönäs i anslutning till Tivedens nationalpark som skapar många viktiga arbetstillfällen lokalt. Jessica är även talesperson för naturturism med omfattande ideellt arbete på lokal, nationell och EU-nivå.

Naturskyddsföreningens Skogspris ska belöna och uppmuntra de markägare och andra förebilder som verkar för ett hållbart skogsbruk och inspirerar andra att göra detsamma.

– Enskilda initiativ av kunniga markägare som tar ansvar för naturen och skogen är oerhört viktiga och gör stor skillnad där skogspolitiken inte når hela vägen, avslutarBeatrice Rindevall.  

Naturskyddsföreningens skogspris har delats ut sedan 2016. Juryn som utser vinnaren består av Beatrice Rindevall, ordförande Naturskyddsföreningen, Lotta Silfver och Emma Andersson Barkas, ledamöter i Naturskyddsföreningens riksstyrelse, Leif Öster, extern expert, och Jonas Rudberg, sakkunnig i skogsfrågor på Naturskyddsföreningen.

Pristagaren får i år en träskulptur i form av en morkulla skapad av konstnären Kenneth Derlow.

Mer information om skogspriset 

här.