Nyheter

Debatt: ”Bristen på finansiering riskerar att bromsa svensk innovationskraft”

”Skiftnyckeln, blixtlåset, pacemakern, respiratorn, kylskåpet och trepunktsbältet är bara några av alla de svenska innovationer som dagligen fortsätter att göra skillnad världen över. Men för att främja innovation som svar på framtidens utmaningar krävs att det finns finansieringsmöjligheter för att framgångsrik forskning kan omsättas till produkter som kan lanseras på marknaden.”

Det skriver Thomas R Andersson, ordförande GU Ventures AB och verksam i bilindustrin, Fredrik Bäckhed, professor vid Göteborgs universitet, tillika grundare av startup-bolag, Jenny Nyström, professor och dekan Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet, tillika grundare av startup-bolag, Max Petzold, professor och vicerektor Göteborgs universitet och Klementina Österberg, vd GU Ventures AB i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Berättelsen om Sveriges historia och utveckling är också berättelsen om de innovationer som byggt landets välstånd och möjliggjort vår välfärd. Och varje år står den svenska vetenskapens kraft i fokus för världen när nobelprisen delas ut. Så då är väl allt frid och fröjd – eller?”

Läs hela debattartikeln här:

www.gp.se