Nyheter

Erik Haara ny vd på TMF, Trä- och Möbelföretagen

Erik Haara har utsetts till ny vd för TMF, Trä- och Möbelföretagen, med tillträde under hösten 2024. Han kommer närmast från Glasbranschföreningen där han varit vd och tidigare förhandlingschef.

– Vi är oerhört glada att ha gått i mål efter en noggrann rekryteringsprocess med många kvalificerade sökande. Erik kommer från en närliggande bransch och har lång erfarenhet av både arbetsgivarfrågor och bransch- och näringspolitik, alla lika viktiga faktorer när TMF nu fortsätter på den förändringsresa som tidigare vd påbörjat, säger styrelseordförande Claes Hansson.

Erik Haara har varit vd för Glasbranschföreningen i över tio år och var tidigare förhandlingschef i organisationen. Han har tidigare arbetat som affärsjurist på advokatbyrå och har även politisk erfarenhet som sakkunnig på Jordbruksdepartementet samt i kommunfullmäktige i Haparanda.

– Bostadsbyggande företag, såväl småhusföretag som kök-, bad, dörrar- och fönster samt möbel-och inredningsföretag ligger i framkant av den hållbarhetsresa som präglar näringslivet i stort. Jag ser fram emot att fortsätta positionera medlemsföretagen som de samhällsbärare de är. De är otroliga arbetsgivare på orter runt om i hela landet och världsledande i den cirkulära omställningen, säger Erik Haara.

Erik Haara har en jur kand-examen från Uppsala universitet och har studerat ekonomi i USA. Han efterträder David Johnsson som gått vidare till en ny tjänst som ansvarig för internationella arbetsmarknadsfrågor på Svenskt Näringsliv.