Nyheter

Delta presenterar banbrytande lösningar för smart tillverkning och e-mobilitet

Delta, en global ledare inom energihantering och en leverantör av IoT-baserade smarta gröna lösningar, presenterar under temat ”Realizing an Intelligent, Sustainable and Connecting World” sina unika möjligheter att främja smart tillverkning och hållbara städer på Hannover Messe 2024.

Utställningen innehåller en ny generation samarbetsrobotar (cobots) för smarta fabriksautomationsapplikationer och en ny 500kW DC ultrasnabbladdare för traditionella och tunga elfordon (EV).

Dalip Sharma, VD och General Manager för Delta Electronics EMEA Region:

– Deltas engagemang för hållbarhet är intrikat invävd i våra innovativa lösningar och affärsmodell, vilket speglar Europas strävanden efter noll. Dessutom, våra proaktiva hållbarhetsåtgärder, såsom vårt Internal Carbon Pricing-system, har varit avgörande för Deltas fabriker, FoU-center och kontor i EMEA för att uppnå RE100 2023. Vi är också stolta över att demonstrera vår nya fabriks digitala tvilling, utvecklad på NVIDIA OmniverseTM-plattformen, för vår smarta produktionsdemolinjer.

Tvärs över den cirka 400 kvadratmeter stora Delta-montern kommer besökarna att delta på en resa in i världen av intelligent infrastruktur inom tre sektorer: Intelligent Industry, Smart Energy Infrastructure och ICT Infrastructure.

Förvandling till Smart Factory

Michael Mayer-Rosa, Senior Director, Industrial Automation Business Group vid Delta Electronics EMEA Region:

– Med hjälp av vår djupt rotade expertis inom maskin-, process- och fabriksautomation är vi hedrade att avslöja Deltas D-Bot-serie cobots i Hannover Messe 2024.” Deltas cobots är konstruerade för snabb driftsättning och enkel drift, och erbjuder plug-and-play-funktionalitet tillsammans med intuitiv programmering. Denna innovation stärker avsevärt Deltas kapacitet inom smart fabriksautomation, och tillgodoser direkt branschens akuta krav på anpassningsförmåga och effektivitet. Dessutom har cobot-portföljen en nyttolastkapacitet på upp till 30 kg, räckvidder så långa som 1800 mm och kompatibilitet med EtherCAT, CODESYS och Modbus för att säkerställa optimala precisionsnivåer, i applikationer som pick & place, palletering och svetsning.

Bara förra månaden gick Delta med i NVIDIA GTC, en global AI-konferens. Med en digital tvilling utvecklad på NVIDIA Omniverse förenklade Delta simuleringsprocessen för brick- och objektdetektering på en demorobotlinje genom att konsolidera 3D-data från olika utrustningar.

Resultatet på demolinjen var en ökning av förmågan att generera syntetisk data. Lösningen sparar tid att planera och optimera fabriksdriften innan den faktiska produktionen startar.

Energiövergång för nätutmaningar

Delta stödjer världens nuvarande energiomställning med sina omfattande Smart Energy Infrastructure-lösningar, inklusive PV-växelriktare, energilagringssystem, en mängd olika AC- och DC EV-laddare och ett avancerat EV Charging Management System. På Hannover Messe demonstrerar företaget en applikation för snabbladdningsstationer, inklusive den helt nya 500kW DC-laddaren för tunga elbilar, UFC 500, designad för flottan och allmän laddning, och DeltaGrid® EVM. Denna integration, kompletterad med Deltas smarta energilösningar, illustrerar företagets engagemang för att lindra nätstress från den snabbt växande efterfrågan på snabb laddning av elbilar.

Stark informations- och kommunikationsinfrastruktur i en tid av digital transformation

I Hannover visar Delta också sin beredskap att vara partnern för att etablera en solid informations- och kommunikationsinfrastruktur, med kompletta IKT-lösningar, från prefabricerade till avancerade datacenter, och 5G-telekommunikationsinfrastruktur, allt designat för optimal effektivitet, tillförlitlighet och skalbarhet.

Dessa lösningar möjliggör högre energieffektivitet och produktivitet i kritiska applikationer i en tid präglad av IIoT och digital transformation.

Upptäck Deltas innovationer på Hannover Messe 2024

Delta bjuder in besökare att utforska dess senaste teknologier och lösningar från 22 till 26 april i hall 11, monter C05. Medierepresentanter som inte kan närvara vid presskonferensen i eftermiddag kan fortfarande ordna intervjuer med Delta under mässan.

För mer information om Deltas deltagande i Hannover Messe 2024 och dess innovativa lösningar, besök:

www.delta-emea.com/en-GB/landing/HM24

Om Delta

Delta, grundat 1971 och noterat på Taiwans börs (kod: 2308), är en global ledare inom byte av strömförsörjning och produkter för värmehantering med en blomstrande portfölj av smarta energibesparande system och lösningar inom industriautomation, byggnader automation, telekomkraft, datacenterinfrastruktur, laddning av elbilar, förnybar energi, energilagring och display, för att vårda hållbara städer och smart tillverkning.

Som en företagsmedborgare i världsklass, vägledd av sitt uppdrag, ”Att tillhandahålla innovativa, rena och energieffektiva lösningar för en bättre morgondag”, utnyttjar Delta sin kärnkompetens inom högeffektiv kraftelektronik och sin ESG-inbäddade affärsmodell för att ta itu med viktiga miljöfrågor, såsom klimatförändringar. Delta betjänar kunder genom sina försäljningskontor, FoU-center och tillverkningsanläggningar fördelade på närmare 200 platser på 5 kontinenter.

Genom sin historia har Delta mottagit olika globala utmärkelser och erkännande för sina affärsprestationer, innovativa teknologier och engagemang för ESG. Sedan 2011 har Delta varit noterat på DJSI World Index of Dow Jones Sustainability™ Index i 13 år i rad. Under 2020, 2022 och 2023 erkändes Delta också av CDP med dubbel A-lista för sitt betydande bidrag till klimatförändringar och vattensäkerhetsfrågor, och utsågs till Supplier Engagement Leader för dess kontinuerliga utveckling av en hållbar värdekedja under 6 år i rad.

För detaljerad information om Delta, besök:

www.delta-emea.com