Nyheter

EPIROC: Nya och kraftfulla SmartROC T30 R – en smart rigg för smartare operatörer

Epiroc lanserar nu SmartROC T30 R, en kraftfull rigg byggd för radiostyrd ovanjordsborrning inom stenbrott och anläggning, byggd på samma flaggskeppsplattform som nylanserade SmartROC T25 R.

Riggen är utrustad med vårt Rig Control System (RCS), vilket möjliggör den högsta automations- och teknologinivån inom segmentet. Automatiserade egenskaper tillsammans med en fantastisk täckarea och utmärkta terrängegenskaper, gör SmartROC T30 R till den perfekta följeslagaren – med fler borrade meter per skift.

Nya SmartROC T30 R anluter nu till lillasyster SmartROC T25 R, båda byggda på samma flaggskeppsplattform för ovanjordsriggar.

Den kraftfulla modellen med 19 kW borrkraft, skapad för stenbrott och anläggning, ger operatörer den högsta automations- och teknologinivån inom segmentet, vilket underlättar varje arbetsdag för operatören.

– Denna rigg kan ta sig an stora och utmanande projekt tack vare sin imponerande borrkraft. Jämfört med lillasyster SmartROC T25 R med 14 kW, kan SmartROC T30 R med sina 19 kW arbeta vid ytterligare miljöer, vilket utökar applikationsmöjligheterna för denna flaggskeppsplattform, säger Marcus Leu, Global Product Manager på Epiroc.

Rig Control System (RCS) möjliggör enastående effektivitet och kontroll över borrningen

SmartROC T30 R är utrustad med RCS hårdvara och mjukvara, vilka möjliggör en rad automationslösningar. Ett automatiserat stånghanteringssystem gör det möjligt att lägga till borrstänger manuellt eller automatiskt, för att nå önskat håldjup. Denna lösning leder till hållbara och konsekventa borrjobb och ökar den genomsnittliga produktiviteten.

RCS möjliggör också tillgång till Epiroc-utvecklade Hole Navigation System (HNS), vilket säkerställer fantastisk kvalitet på borrade hål – och gör jobbet både lättare och mer säkert. HNS-teknologin reducerar även mängden sprängämnen och förbättrar bränsleeffektiviteten, vilket båda bidrar till ett minskat miljöavtryck.

Exeptionell täckarea leder till hög effektivitet

SmartROC T30 R erbjuder en 45/45 bomsväng, som kombinerat med ett 5.7-meters boomsystem ger riggen en täckarea på 24 m². Dessa funktioner är sammansatta med en rotationsenhet som erbjuder en 360° matarsväng och en utmärkt bomgeometri som gör det möjligt att borra nära intill riggen.

Detta ger SmartROC T30 R en exeptionell täckarea. Riggen har den högsta effektiviteten inom sitt segment tack vare dess täckarea, stabilitet och borrprestanda.

Utmärkta terrängegenskaper

En låg tyngdpunkt, brett utrymme mellan larvbanden och ett bomsystem som är lätt att styra ger SmartROC T25 utmärkta terrängegenskaper. Den välbalanserade riggen, med ökad stabilitet, ger en säker arbetsmiljö och förbättrad produktivitet eftersom riggen kan förflyttas mer effektivt och därmed möjliggöra mer borrtid.

– Kombinationen av suveräna terrängegenskaper, en stor täckarea och kraftfulla COP SC19HF, gör den här riggen unik och passande att klara av de mest utmanande projekten. Tillsammans med vårt Rig Control System som stöttar med automationsegenskaper och borrloggar, blir denna rigg oerhört produktiv, avslutar Marcus Leu, Global Product Manager på Epiroc.