Nyheter

Grubbe Ventilation investerar i ny fiberlaserteknik

I en betydande satsning på framtiden och teknologisk innovation har Grubbe Ventilation, ett etablerat familjeföretag baserat i Umeå, investerat i en toppmodern fiberlaserskärmaskin. Det strategiska draget markerar en ny era för företaget som har varit en ledande aktör inom plåt- och ventilationsbranschen sedan dess start 1989.

Investeringen understryker Grubbe Ventilations engagemang för hållbarhet, kvalitet och skräddarsydda lösningar.

Att lasertekniken blivit populär i Sverige råder det inga tvivel om och under senare år är det många som väljer att satsa på fiberlasertekniken.

Med 17 anställda, över 80 års erfarenhet inom tillverkning av plåt och en verkstad som beskrivs som en av Sveriges kanske fräschaste, har bolagets verkstad länge varit en dold juvel i Umeå. Den nya fiberlasertekniken förväntas revolutionera företagets tillverkningsprocess, möjliggöra fler komplexa och anpassade projekt samt minska materialspill.

– Det är absolut en dyr satsning men det genererar så mycket mer i form av att det blir renare på verkstaden, noggrannare resultat, mindre klipptid, bättre ergonomi, minskat slitage på våra andra maskiner och mindre skada på plåten. Vi kan nu ta in fler uppdrag och framförallt fler typer av uppdrag, berättar Andreas Carlbom, delad verkstadschef på Grubbe Ventilation.

Grubbe Ventilation erbjuder en rad tjänster från design och tillverkning av anpassade ventilationslösningar till detaljerad bearbetning av plåt för både inrednings- och byggnadsprojekt.

Företaget omsätter kunders idéer till verklighet, oavsett om det handlar om unika ventilationskanaler, estetiska plåtdetaljer eller funktionella beslag. Deras arbete karaktäriseras av en stark inriktning på kvalitet, hållbarhet och kundnöjdhet. Som en betrodd partner till privatpersoner, byggföretag och fastighetsägare fortsätter Grubbe Ventilation att vara en pionjär inom branschen.

– Vi brukar beskriva oss som en plåt-chark. Kunder kommer in i verkstaden med en skiss och sen får de, oavsett vikt och mått, en skräddarsydd produkt av oss. Stor likhet med då du handlar i charken på mataffären, säger Fredrik Gustafsson, VD på Grubbe Ventilation.

Den nya investeringen representerar inte bara en milstolpe för Grubbe Ventilation, utan också ett uttryck för företagets engagemang för miljön. Då fiberlasern skär med högre toleranser än den tidigare plasmaskäraren och kan bearbeta fler material, exempelvis lackerad plåt, minskar maskinen spill och material med mindre miljöpåverkan.

Grubbe Ventilations engagemang för hållbarhet genomsyrar alla delar av verksamheten och fortsätter att höja ribban för miljömedveten produktion inom industrin.

Med företagets senaste satsning är Grubbe Ventilation väl rustat att möta framtida utmaningar och behov inom plåt- och ventilationssektorn.