Nyheter

Energiföretagen Sverige satsar på nytt koncept för EBR Säkerhetsexpo

Alla ska komma hem välbehållna efter en arbetsdag. Det kan låta självklart men är det bara om arbetsmiljön är säker. Det är lite av tankarna bakom EBR Säkerhetsexpo som arrangeras i 22-23 maj 2024 på Åsbro Kursgård i Närke utav Energi Företagen.

EBR Säkerhetsexpo vänder sig till er som jobbar som drifttekniker, elsäkerhetsansvarig, arbetschef, underhållsplanerare, beredare, distributionselektriker, arbetsmiljöingenjör eller montör. En programgrupp från branschen har jobbat med att ta fram det bästa och viktigaste inom säkerhetsområdet.

Som besökare får man av en väl framtagen mix av teori och praktik kring metoder och materiel presenterat av kunniga föreläsare och leverantörer, berättar Jenny Åkerberg, projektledare på Energi Företagen.

Läs mer och anmälan till EBR Säkerhetsexpo 2024……

 

Ett unikt branschevenemang på Åsbro Kursgård.

Här samlas utställare, föredragshållare tillsammans med besökare, där mycket kretsar kring arbetsmiljö och säkerhetsfrågor. Vid den här typen av evenemang skapas kontaktytor och möjlighet att nätverka med såväl utställare som besökare, berättar Joakim Elm, vd på Euro Energy.

 

Euro Energy visar upp en bred produktportfölj under EBR Säkerhetsexpo.

– Besökarna kommer att få goda möjligheter till att känna och klämma på delar av EEC`s breda sortiment inom AMS och PPE. Nedan följer ett axplock ur vår breda produktportfölj som vi kommer visa upp, säger Peter Schroeder, försäljningsansvarig på Euro Energy.

Ljusbågskläder och AMS utrustning från DEHN SE

AMS utrustning från Ritz och Utility Solutions, Inc.

Isolationsmattor-, och dukar från Ritz och WorkItalia

Isolationshandskar från NOVAX® by G.B. Industries Sdn. Bhd.

Isolationsskor-, och kängor från Giasco Safety Shoes

Isolationsstövlar från Harvik och Skellerup Footwear Europe

PD-instrument från EA Technology

Instrument från HDE by Emerson

Isolerade 1000 V verktyg från Knipex

”Det är säkrast så”

Varför är det viktigt just nu att besöka EBR Säkerhetsexpo? – EBR Säkerhetsexpo är ett nytt koncept där vi försöker belysa aktuella frågor som rör säkerheten i branschen genom att blanda teoretiska föreläsningar och praktiska visningar av metoder, materiel och utrustning, säger Christer Gruber, mångårigt sakkunnig bland annat på säkerhet hos EBR.

Vad önskar du dig mest av allt när det gäller säkerhetsfrågorna i energibranschen? – Branschen har ett stort fokus på säkerheten men vi kan alltid bli bättre så att vi skapar en bransch helt utan allvarliga olyckor och tillbud. Ju fler som engagerar sig i det branschgemensamma arbetet inom EBR, och fokuserar på frågorna, desto snabbare kommer vi dit.

Vi behöver skapa bra förutsättningar för den stora volym nya medarbetare som ska arbeta i vår fantastiska bransch.

Har du några sammanfattande slutord? – Vi ses väl den 22–23 maj? Det är säkrast så, avslutar en leende men bestämd Christer.

Hela intervjun med Christer Gruber finns att läsa här.

Nedan kan man boka biljetter och boende:

BiljetterEBR Säkerhetsexpo 2024

Boende: Åsbro Kursgård