Nyheter

Växande efterfrågan på energibesparande lösningar från Invertek Drives

Invertek Drives Ltd, en global innovatör och tillverkare av VFD-teknik (variable frequency drive), har firat att producera sin tremiljonte VFD. Landmärket anländer bara tre år efter milstolpen på två miljoner, vilket visar på en snabbt växande efterfrågan på dess energibesparande lösningar.

Dess Optidrive VFD spelar en avgörande roll för att minska energiförbrukningen med upp till 50 procent i vissa applikationer och tillhörande utsläpp. Genom att exakt styra elmotorer säkerställer de att de bara använder den kraft som behövs för den specifika uppgiften, vilket avsevärt minskar slöseri med energi. Denna teknik är särskilt effektiv med tanke på uppskattningar tyder på att över 80 miljoner elmotorer fungerar globalt utan VFD-kontroll.

Designad och tillverkad vid företagets huvudkontor nära Welshpool, Storbritannien, representerar produktionen av den tremiljonte VFD Invertek Drives pågående engagemang för innovation och hållbarhet.

– Att ta itu med energiavfall och utsläpp är en global prioritet, säger Adrian Ellam, VD för Invertek Drives Ltd. Våra VFD:er ger en kraftfull och beprövad lösning. Att utöka användningen av dem kommer att påverka miljömässig hållbarhet avsevärt. Vi förnyar obevekligt och säkerställer att vår teknik förblir i framkant när det gäller effektivitet.

– Vi utökar vårt innovationsteam avsevärt för att skapa nästa generations VFD-produkter när fler och fler industrier och sektorer använder sådan teknik för att öka effektiviteten i systemen och minska energiförbrukningen, vilket leder till förbättrad lönsamhet.

Inverteks engagemang för energieffektivitet sträcker sig till specialiserade produktlinjer, såsom dess Optidrive Coolvert VFDs designade speciellt för värmepumpar och kylsystem.

Denna investering har varit nyckeln till att säkra stora OEM-kontrakt inom den snabbt växande värmepumpsmarknaden. Eftersom regeringar och företag prioriterar att gå bort från traditionella värmesystem globalt, är Coolvert-serien avgörande för att optimera värmepumparnas prestanda samtidigt som de levererar betydande energibesparingar.

Företaget genomgår för närvarande en stor expansion, inklusive en ny anläggning på 2 750 kvm för att öka produktionskapaciteten till över 1,5 miljoner enheter årligen. Denna investering understryker den växande efterfrågan på VFD i olika branscher. 

Invertek Drives fortsätter att uppleva en imponerande tillväxt. Företaget nådde en rekordomsättning på 96,9 miljoner pund 2023, en ökning med 27 % jämfört med föregående år. Med en arbetsstyrka på över 460 anställda tillkännagav företaget nyligen planer på en investering på flera miljoner pund i sitt VFD-forsknings- och utvecklingsprogram, inklusive ett nytt innovationscenter och huvudkontor.

Rhydian Welson, försäljnings- och marknadsdirektör, sa att företagets nyligen lanserade sin nya Optidrive Elevator Core VFD var början på en ny generation VFD:er som kommer in på marknaden:

– Vårt engagemang för innovation har drivit vår framgång, säger Rhydian Welson, försäljnings- och marknadschef. Den senaste lanseringen av Optidrive Elevator Core är bara ett exempel. Kunder över hela världen känner igen tillförlitligheten hos Inverteks frekvensomriktare för olika, ofta krävande, användningsområden.

– Vår betydande och fortsatta satsning på innovation under de senaste 25 åren har positionerat oss som ledande inom utvecklingen av VFD-teknologi. Vi har en stor och dedikerad kundbas som känner igen användarvänligheten och hållbarheten hos våra frekvensomriktare i ett brett spektrum av applikationer, ofta i krävande miljöer.

– Vi har etablerat ett globalt försäljnings- och servicenätverk som stödjer vår pågående tillväxt och vi fortsätter att expandera. 

VFD:er används i applikationer inom ett brett spektrum av industrier över hela världen. Dessa inkluderar tillverkning för att optimera produktionslinjeeffektiviteten i processer som pumpar, fläktar och transportörer; VVS-byggnadstjänster för att reglera ventilation, luftkonditionering och vattenpumpar i kommersiella och industriella byggnader; vatten och avloppsvatten för att förbättra effektiviteten i vattenreningsverk och pumpstationer; förnybar energi för att styra vindkraftverk och solspårningssystem; till HVAC-R för att optimera prestanda för värme-, ventilations-, luftkonditionerings- och kylsystem. 

Mer information om Invertek Drives Ltd finns på:

www.invertekdrives.com.

Foto: Michal Jarmoluk