Nyheter

Universal Robots tillkännager sömlös integration med Siemens PLC:er

Universal Robots (UR), världens ledande kollaborativa robotföretag (cobot), har nu integrerat Standard Robot Command Interface (SRCI) i sin mjukvara. UR är stolta över att vara bland de första cobot-leverantörerna som erbjuder denna funktionalitet.

SRCI är en ny standard för robottillverkare som syftar till att skapa ett enda gränssnitt mellan PLC:er och robotar. Den fullständiga integrationen av SRCI i UR:s mjukvara kommer att förbättra anslutningsmöjligheterna hos UR:s cobots och kommer att säkerställa kunderna en friktionsfri integration med Siemens PLC:er (Programmable Logic Controllers), eftersom Siemens är den första – och för närvarande enda – PLC-leverantören som stöder SRCI på automationsmarknaden .

– Genom att låta våra robotar ansluta sömlöst till en global industriledare som Siemens, kan vi nu erbjuda våra partners och kunder, både befintliga och framtida, snabbare integration och högre användarvänlighet, säger Global Director, Strategic Partnerships på Universal Robots, Daniel Friedman . Vi strävar efter att göra cobotautomatisering så enkel som möjligt för våra kunder och detta är ytterligare ett steg i vårt åtagande att tillhandahålla automatisering för vem som helst, var som helst.

SRCI:s enhetliga datagränssnitt för flera tillverkare gör robotimplementeringen interoperabel, och den standardiserar definitioner och robotkommandon mellan UR-cobots och Siemens PLC:er. Detta möjliggör enklare och snabbare installation och förenklar driftsättningen av UR-robotar i befintliga och nya Siemens ekosystembaserade produktionslinjer.

– Vi är uppmuntrade att cobots från Universal Robots nu kan styras via SRCI och kan programmeras av Simatic-användare, säger Rolf Heinsohn, Senior Vice President, Factory Automation Segment Control på Siemens. Vi vill accelerera Factory Automation och skala användningen av robotar inom industrin genom att göra dem enkla och tillgängliga för alla våra kunders anställda. Det är en stor fördel för våra kunder att enkelt kunna integrera och använda UR:s robotar tillsammans med Siemens PLC:er i sin produktion.

SRCI är tillgängligt för UR:s e-seriefamilj och nästa generations robotar UR20 och UR30. Den kan installeras och aktiveras med PolyScope version 5.15 eller högre via tilläggsprogrammet URcap.

Läs mer om Universal Robots här

Läs mer om Siemens SIMATIC Robot Integrator här