Nyheter

SolarEdge Technologies undertecknar den europeiska solenergistadgan

SolarEdge Technologies, en global ledare inom smart energiteknik, meddelade idag att man undertecknat Europeiska kommissionens solenergistadga (European Solar Energy Charter), som uppmanar till stöd för den europeiska solcellstillverkningssektorn.

SolarEdge ingår i en grupp av företag från den europeiska solenergisektorn som undertecknade stadgan tillsammans med 23 energiministrar från Europeiska unionen (EU). Vid en ceremoni i Bryssel den 15 april åtog sig undertecknarna av stadgan att stödja en stabil försörjning av högkvalitativa solcellsprodukter i Europa.

SolarEdges General Manager för Europa, Alfred Karlstetter:

– Som en premiumtillverkare och ledande leverantör av optimerade växelriktarlösningar som har förändrat hur energi produceras och hanteras i solcellssystem, ser vi oss själva som en strategisk partner till EU. SolarEdge spelar en nyckelroll i diversifieringen och motståndskraften hos EU:s leveranskedjor för solcellsprodukter. Våra produkter och lösningar bidrar positivt till EU:s konkurrenskraft, hållbarhet och skapandet av arbetstillfällen, samt till att uppnå EU:s energi- och klimatmål. Genom att underteckna den europeiska stadgan för solenergi visar vi vårt starka engagemang för EU:s gröna omställning och för att främja en snabbare och bredare utbyggnad av solenergi i Europa.