Nyheter

Ramirent levererar till Vindpark Horshaga

Ramirent i Växjö har fått uppdraget att leverera maskiner och utrustning till SR Energys nya Vindpark Horshaga i Kronobergs län, som just nu byggs av Veidekke. Totalt ska 25 vindkraftsverk uppföras och planen är att de ska leverera ström till elnätet i slutet av 2025.

Intresset för vindkraftsprojekt har ökat de senaste åren. Arbetet med Vindpark Horshaga har precis dragit igång och för Ramirents del handlar uppdraget om att leverera en bredd av allt från hjulbodar, gjututrusning och pumpar, till hjullastare, teleskoptruckar och vibratorer. Uppdraget sträcker sig fram till sommaren 2025.

– Det känns roligt att vara en del i den gröna omställningen och att vi, genom våra fossilfria maskiner, kan bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Jörgen Folkeson, Key Account Manager på Ramirent.

Vindpark Horshaga består av projektområdena Horshaga, Älmedal och Rosenholm i Uppvidinge kommun, Kronobergs län. De 25 vindkraftverken kommer få en samlad effekt på 147 MW och blir vindkraftsproducenten SR Enerygs andra vindpark i Uppvidinge kommun.