Nyheter

Elmia Verktygsmaskiner: Evoweld Mini – ett lättanvänt system för laserplastsvetsning

Laserplastsvetsning med EvoWeld är ganska okomplicerat. Placera, anslut och svetsa!

EvoWeld Mini är en nykomling i Evoweld-serien. Systemet är utvecklat och anpassat för bearbetning av små serier som prototyper eller montage av låga kvantiteter.

EvoWeld Mini systemet har allt som behövs för lasersvetsning. Den följer dessutom laserklass 1, vilket innebär att man inte behöver någon skyddsutrustning under drift. Alla viktiga komponenter ingår i grundversionen och integrerat i systemets chassi finns lasern inklusive kylning, strålformning och strålstyrning samt de nödvändiga styrkomponenterna.

För att öka flexibiliteten och användarvänligheten är EvoWeld Mini tekniskt utrustad för att möjliggöra alla vanliga industriella processvarianter. Svetskonturerna programmeras och anpassas med hjälp av den intuitiva programvaran EvoLaP.

EvoWeld Mini kan användas inom många olika område där man kan utföra laserplastsvetsning som tex. inom område för automobil, elektronik, medicin och försvarsindustrin.

Det finns tydliga fördelar med lastplatssvetsning i jämförelse med andra metoder för att sammanfoga termoplaster. Med laserplastsvetsning får man bättre sammanfogningskvalitet, mimimalt med blänk och partiklar. Man får även bättre kontroll på kvaliteteten och mindre påfrestning på komponenten. Dessutom får man även förmågan att kunna sammanfoga komplexa och invecklade former

Vad är laserplastsvetsning?

Laserplastsvetsning är en metod för att sammanfoga två eller flera termoplastkomponenter. När plaster sammanfogas genom lasersvetsning så passerar laserstrålen genom den övre delen för att sedan överföra energin till den nedre delen. För att detta skall fungera så gäller det att den övre delen är lasergenomsläpplig och den undre delen måste vara laserabsorberande.

Ett måttligt klämtryck säkerställer en tillförlitlig värmeledning mellan de två komponenterna som skall sammanfogas. Svetsfogen plastifieras och bildar efter kylning en säker och stark svets. Klart!

Kom och besök oss i monter B01-26 på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 Maj;

Ladda ner din kostnadfria biljett här