Nyheter

Inission Syd gör stora investeringar

I höstas meddelade Inission Syd, med fabriker i Malmö och Borås, att arbetet med att bygga ut Malmöfabriken med 50% inletts. Nu meddelar bolaget att investeringar värt totalt cirka 12 MSEK gjorts i Boråsfabriken.

Satsningarna är ett led i att stärka ett hållbart helhetserbjudande för Inission Syd. Investeringarna består av en uppdaterad screentryckare, en ny ASMPT SPI (Solder Paste Inspection), två nya ASMPT ytmonteringsmoduler, nya matare samt uppdaterad mjukvara för hela linan.

I Boråsfabriken har Inission Syd dessutom, på samma sätt som i Malmöfabriken, investerat i nya kvävgasgeneratorer för huvudlinan samt för selektivlödningsprocessen – ett hållbart val där det enbart produceras den kvävgas som behövs. Kvävgas används för att skapa en syrefri miljö vid lödning och på så vis höja kvalitén på lödningarna.

– Med investeringarna har också Boråsfabriken en ytmonteringsprocess som kombinerar hög kapabilitet med hög kvalitet och spårbarhet. Kompetensen och den nya utrustningen bidrar till att göra anläggningen ännu mer konkurrenskraftig, säger Carl Lidén, Managing Director Inission Syd.

Den nya utrustningen är installerad och driftsatt under Mars.

På bilden: Emil Larsson, Marcel Kucera och Mack Jarosz

Foto: Inission