Nyheter

Turn Energy fortsätter växa: rekryterar meriterad jurist

Under 2022 tog Turn in två miljarder i kapital och påbörjade resan mot att bli ledande inom solenergi i Norden. Nu rekryterar Turn Hanna Tynkkynen till rollen som Legal Counsel. Hanna kommer arbeta med att bygga upp Turns interna juridiska processer och bistå med juridisk kompetens i avtalsförhandlingar.

Solenergibolaget Turn Energy bygger, äger och förvaltar solcellsparker och säljer vidare energin till svenska energikrävande bolag. Målet är att bolaget ska stå för 15 procent av all solenergi som produceras i Sverige till 2028. För att realisera de ambitiösa tillväxtplanerna ska Turn Energy utöka sitt team av medarbetare till över 100 personer de kommande fem åren.

Som ett steg i tillväxtresan rekryteras nu Hanna Tynkkynen till rollen som Legal Counsel. Hanna har tidigare drivit egen byrå och arbetat bland annat med fastighetsjuridik, miljöjuridik och tvistelösning.

– Det som fick mig att välja Turn var egentligen två saker. Dels att solenergibranschen befinner sig i en spännande tillväxtfas, dels att jag lockades av Turns företagskultur som känns varm, välkomnande och utvecklande. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med många olika delar av verksamheten, allt från projektutveckling till förvaltning av parker och försäljning av el. Det är kul att jobba på ett ställe som präglas av en startup-anda, säger Hanna Tynkkynen, Legal Counsel på Turn.

Hanna började på Turn i februari och kommer att jobba med allt från avtalsförhandlingar till att säkerställa att bolagets strategi genomförs på ett sätt som följer relevant lagstiftning. Rekryteringen blir Turns första inom juridik.

– Vi har haft en väldigt snabb tillväxt och har därför ett behov av att stärka upp även med juridisk kompetens, dels för att se till att vi opererar på ett rätt och riktigt sätt. Men även för att underlätta och kunna erbjuda stöd i de avtalsprocesser som är viktiga när vi ska anlägga en ny park. Hanna har en bakgrund inom de juridiska fält som berör oss och har dessutom erfarenhet av att driva bolag själv. Det är den typen av framåtanda och kompetens som behövs på vår fortsatta tillväxtresa, säger Kenny Fogel, VD på Turn.