Nyheter

Ny vd på Swedish Hydro Solutions

Swedish Hydro Solutions, Sveriges ledande vattenreningsföretag, tillkännagav idag att de utsett Margaretha Rhodin till ny vd. Margaretha kommer senast från OPRI Konsult AB där hon innehaft vd-rollen. Tidigare erfarenheter innefattar ledande befattningar på företag som Peab, Fresenius Kabi och Ericsson.

Swedish Hydro Solutions har haft en imponerande organisk tillväxt, men med EU:s vattendirektiv som kräver att alla europeiska vattendrag ska uppnå en god ekologisk status senast år 2027, förväntas efterfrågan på företagets innovativa lösningar öka dramatiskt.

– Jag ser verkligen fram emot att leda företaget in i nästa tillväxtfas genom att expandera vår unika vattenreningslösning till hela Europa. Jag blev fascinerad av företaget för dess hållbara produkt som både är biologiskt nedbrytbar och ger ökad säkerhet för personal och miljö. Jag har personlig erfarenhet av hur smidiga produkterna är att arbeta med, då jag som ansvarig på Peab var deras första kund år 2016, säger Margaretha Rhodin, tillträdande vd på Swedish Hydro Solutions.

– Margaretha har omfattande erfarenhet inom branschen och förstår utmaningarna med att rena läns- och dagvatten i olika produktionsmiljöer. Hon har även arbetat inom myndigheter och offentlig förvaltning och har en djup förståelse för kravställning. Som en dynamisk person som främjar förändring kommer hennes långa erfarenhet som ledare och teambyggare vara till stor nytta när vi går in i en mer expansiv fas, säger Pelle Mattisson, Styrelseordförande, Swedish Hydro Solutions AB.

Margaretha Rhodin tillträder tjänsten 1 maj, 2024.