Nyheter

Proton Technology blir nu Cotec Labs – Samma företag. Samma människor. Nytt namn.

För att bättre spegla företagets vision och tydliggöra att man är en global partner med ett oberoende testcenter byter vi nu namn från Proton Technology till Cotec Labs. 

– Vårt nya företagsnamn gör det tydligare både för oss och våra kunder att förstå vår verksamhet. Namnet är en sammansättning av vad vi gör och erbjuder, som till exempel både samarbete och korrosionstest, vår tekniska kunskap och vårt labb. Det är vad Cotec Labs står för, säger Stefan Gustafsson Ledell, VD.

– Vi är en global partner som kan hjälpa företag över hela världen att utföra tester. Då är det oerhört viktigt att processen är sömlös från första kontakt till leverans.

Cotec Labs siktar på att bli än mer globala, dels för att utöka verksamheten och antalet utförda tester, men även för att hjälpa industrin att bli mer hållbar överlag.

– Allt handlar om att öka livslängden på produkterna, något som våra tester bidrar med. Ju längre livslängd desto mindre klimatavtryck, säger Stefan och berättar att varje steg mot en mer hållbar framtid räknas och att Cotec Labs vill vara en del av det ansvaret i rollen som en global partner.

I samband med namnbytet har man också slipat på företagets uppförandekod för medarbetarna, där man lagt ett stort fokus på gemenskap, att hjälpa varandra och betonat vikten av att ta eget ansvar.

– Cotec Labs är ett oberoende globalt testcenter som det är lätt att samarbeta med. Vi gör alltid vårt yttersta för att du som kund ska bli mer än nöjd, och det är något jag verkligen vill betona. Du kommer inte bli besviken. Eller som vi brukar säga till potentiella kunder: Try us out!, avslutar Stefan Gustafsson Ledell.