Nyheter

SolarEdge förvärvar specialist på elbilsladdning och energioptimering

SolarEdge Technologies, en global ledare inom smart energiteknik, tillkännagav idag att man slutfört förvärvet av hela aktiekapitalet i Wevo Energy Ltd. Wevo är ett mjukvaruföretag som specialiserar sig på optimering och hantering av elbilsladdning för anläggningar med ett stort antal elbilsladdare, såsom flerbostadshus, arbetsplatsparkeringar och offentliga laddningsplatser.

Wevos mjukvara är utformad för att vara leverantörsoberoende och stöder branschledande öppna protokoll, vilket möjliggör prissättning och fakturering för flera användare, prioritering av laddningsscheman, prediktiv lasthantering och en rad ytterligare tjänster. Hittills har Wevo elektrifierat många tusen parkeringsplatser i Nordamerika, Europa och Mellanöstern. Wevo är redan integrerat med SolarEdges elbilsladdare, växelriktare och mätare, vilket ger en heltäckande realtidsöversikt av solelproduktion, elnätförbrukning och elbilsladdning.

Wevo-lösningen kommer också att ingå i energioptimeringssystemet SolarEdge ONE för det kommersiella och industriella segmentet, vilket ger SolarEdges kunder en enda lösning för energioptimering som samordnar och integrerar solproduktion på anläggningen, batterilagring och storskalig elbilsladdning.

Zvi Lando, CEO, SolarEdge Technologies:

– Det här förvärvet är en fortsättning på SolarEdges strategi att utöka sin mjukvaruportfölj för det kommersiella och industriella-segmentet. Vi ser fram emot att Wevo ansluter sig till SolarEdge-teamet efter vår initiala investering och de imponerande framsteg som företaget har visat under det senaste året. I takt med att marknaden för elbilar fortsätter att växa kommer distribuerad förnybar energi att vara nyckeln till att frigöra den fulla potentialen i elektrifierad mobilitet. Wevos mjukvarukapacitet och kunnande utgör en byggsten för solenergi ansluten till elbilsladdning och idag blir det en del av SolarEdges ekosystem för energihantering.

Teddy Flatau, CEO, Wevo Energy:

– Wevo är inriktat på att göra laddning av elbilar mer tillgänglig genom att elektrifiera varje parkeringsplats. Som ett dotterbolag till SolarEdge kommer vi att kunna utveckla en kombinerad lösning som erbjuder en sömlös upplevelse för elbilsförare genom att optimera laddningen med ren, soldriven energi och maximera kostnadsbesparingarna. Detta kommer att möjliggöra ett betydande steg framåt för att uppnå en framtid med mindre koldioxid.