Nyheter

IGE-dagen på GKN Aerospace i Trollhättan

Stiftelsen Womengineer arbetar för en jämlik ingenjörsbransch och arrangerar årligen ”Introduce a Girl to Engineering day”, IGE-dagen. I år fick över 2100 tjejer och icke-binära möjligheten att prova på livet som ingenjör på runt 120 arbetsplatser runtom i Sverige och även i USA.

GKN Aerospace har medverkat i programmet sedan 2016 och i år välkomnade vi totalt 19 tjejer i åldrarna 13-19 år för en heldag på företaget med syfte att få en inblick i hur det är att jobba som ingenjör på GKN Aerospace.

Dagen inleddes med en presentation om företaget följt av en paneldiskussion där några kvinnliga ingenjörer på företaget berättade om hur en arbetsdag ser ut samt besvarade på frågor om ingenjörsyrket. Dagen inkluderade även en rundvandring där man bland annat besökte GKN:s gymnasieskola, Industritekniska programmet (ITU), där tidigare studenter berättade om hur det är att studera på vår gymnasieskola samt vilka möjligheter som finns efter studietiden.

IGE-day är ett viktigt initiativ för att locka fler tjejer till ingenjörsyrket. Womengineer har som mål att år 2030 ska det examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga.

Nästa IGE-day planeras att hållas den 28 mars 2025.

För mer information: 

www.igeday.com