Nyheter

Tech-branschen: ”Agera nu för att lösa den akuta kompetensbristen inom tech”

”Techsektorn har fått en allt större betydelse för Sveriges ekonomi och välstånd. En ny rapport visar hur techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya rekordnivåer och där särskilt Västra Götalandsregionen visat på en imponerande utveckling. Samtidigt finns utmaningar och politiska åtgärder krävs för att Sverige och techföretagen i regionen ska kunna fortsätta verka och bidra till tillväxt, arbetstillfällen och välfärd.”

Det skriver Bjarte Bugge, styrelseledamot, Usify AB, Charlotte Eriksson vd, Softronic, Sofia Gerstenfeld vd, Visma Enterprise, Carl-Johan Hamilton grundare och vice vd, Ants AB, Lars Kry vd, Nexer Group och Jenny Lindqvist senior vice president och chef för marknadsområde Europa och Latinamerika, Ericsson i en debattertikel i Göteborgs-Posten:

”TechSverige, som är Sveriges största bransch- och arbetsgivarorganisation för it-, telekom- och techföretag, släppte nyligen en ny rapport. Den visar att techbranschens omsättning 2022 landade på över 1 000 miljarder kronor och bidraget till BNP uppgick till närmare 350 miljarder kronor – vilket överstiger det samlade BNP-bidraget från den traditionella basindustrin. Det innebär skatteintäkter på över 150 miljarder kronor – mer än statens utgifter för försvar och rättsväsende tillsammans.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/agera-nu-for-att-losa-den-akuta-kompetensbristen-inom-tech.15d1fa58-50a6-4bcb-9dbe-2f471d788833

Foto: Innova Labs