Nyheter

EnergiEngagemang skriver ramavtal med Vinnergi

EnergiEngagemang har tecknat ramavtal med konsultbolaget Vinnergi avseende miljötjänster såsom samrådfrågor, tillståndsprocesser, utredningar och kontakt med såväl myndigheter som nätbolag. Samarbetet kommer skapa förutsättningar för mer flexibla och effektiva processer.

EnergiEngagemang utvecklar storskaliga solparker och har en stor projektportfölj man arbetar aktivt för att förvalta och utveckla. Genom att inleda samarbete med Vinnergi avseende miljötjänster tar man ytterligare ett steg mot mer effektiva processer där varje projekts unika förutsättningar synliggörs.

– Det är grundläggande för oss att vi skapar relationer och goda samarbeten med kunniga konsulter som kan stötta oss i arbetet med vår projektportfölj. Vinnergi utgör en viktig byggsten i vår konsultbas och vi ser fram emot att få lära känna varandra bättre i takt med vårt samarbete. Behovet av stöd i projekten kan variera, från punktinsatser till att driva hela projekt och det känns tryggt att ha med Vinnergis team med sin gedigna erfarenhet på tåget, säger Åsa Lindbom, Projektavdelningschef Samråd & Tillstånd Utility på EnergiEngagemang 

Marknad med solig tillväxt 

Vinnergi hjälper solparks- och energilagerutvecklare att accelerera sin tillväxt så att de kan möta den snabbt ökande efterfrågan på solels- och energilagermarknaden – både i Sverige och inom EU.

– Det är en stor glädje att inleda ett samarbete med EnergiEngagemang. Jag har följt bolaget över åren och bl.a. lärt mig mycket i deras väl genomförda webinarier. Vinnergi kommer initialt bistå EnergiEngagemang med lokaliseringsutredningar, tillståndshantering, naturvärdesinventeringar samt projektledning men utvecklingsmöjligheterna i det här samarbetet är stora. Vi på Vinnergi ser verkligen fram emot att följa EnergiEngagemang på deras tillväxtresa, säger Martin Ansell-Schultz, affärsutvecklare på Vinnergi. 

EnergiEngagemang startades 2012 och har sina rötter i Södermanland och är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i Sverige. De är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och driver företag och industrier att ställa om och bidra till ett fosilfritt samhälle.