Nyheter

Hydroscand stöttar tillverkning av fältkaminer till behövande i Ukraina

Hydroscand stöttar tillverkningen av fältkaminer till behövande i Ukraina, i samarbete med medarbetare på Väderstad AB. Insatsen hjälper människor i krigsdrabbade områden att hålla värmen under vintern.

Hydroscand bidrar till ett initiativ för tillverkning och donation av fältkaminer till behövande i Ukraina. I slutet av 2023 stöttade Hydroscand tillverkningen av 64 kaminer som skickades till Ukraina.

Välgörenhetsinitiativet syftar till att förse människor i utsatta områden med enkel och effektiv värmekälla, samt möjligheten att tillaga och värma mat under svåra förhållanden.

Sedan krigets start har Ukraina kämpat med stora problem inom elförsörjningen, där elnätet på flera håll i landet har förstörts av Ryssland. Denna brist på tillförlitlig elförsörjning innebär att många familjer och samhällen har svårt att hålla sig varma under de kalla vintermånaderna.

Behovet av uppvärmning är därför akut, särskilt för dem som bor i krigsdrabbade områden eller lever under ekonomiskt svaga förhållanden.

Initiativet för tillverkning av fältkaminer startades av Morgan Collin, en konstruktör på Väderstad, som utvecklade kaminerna med tanke på deras enkelhet att frakta, använda och deras tålighet i områden med brist på resurser och infrastruktur. Hydroscand har stått för materialkostnaderna och frivilliga från Väderstad har ägnat sin fritid åt att svetsa och montera kaminerna.

– Vi på Hydroscand är mycket stolta och tacksamma att kunna stödja detta initiativ och hjälpa människor i en mycket svår och utsatt situation i Ukraina, säger Pontus Nygren, VD på Hydroscand AB.

Insatsen är en del av Hydroscands övergripande hållbarhetsstrategi, där företaget aktivt arbetar för att integrera socialt ansvarstagande i sina affärsaktiviteter. Genom att stödja initiativ som detta visar Hydroscand sitt åtagande att göra positiv skillnad i samhällen där de är verksamma.

Läs mer om Hydroscands hållbarhetsarbete.