Nyheter

Vattenfall och RWE slutför avyttringen av Norfolk Offshore Wind Zone

Vattenfall har idag slutfört avyttringen av Norfolk Offshore Wind Zone till RWE. Den överenskomna köpeskillingen uppgår till motsvarar 963 miljoner GBP. 

Affären säkerställer fortsatt utveckling av Norfolk Zone som kommer att producera ren energi för över fyra miljoner hem över hela Storbritannien.

Vattenfall kommer att redovisa en realisationsvinst från transaktionen, det exakta beloppet kommer att kommuniceras i den kommande delårsrapporten för januari-mars 2024.

Norfolk Offshore Wind Zone består av tre vindkraftsparker – Norfolk Boreas, Norfolk Vanguard West och Norfolk Vanguard East och kommer med sina 4,2 GW att bli en av de största havsbaserade vindkraftsprojekten i världen. Fortsatt samarbete med viktiga leveranspartners och med lokala företag i East Anglia kommer att leda till en smidig övergång av arbete från Vattenfall till RWE i takt med att zonen utvecklas.

Vattenfalls fortsatta verksamhet i Storbritannien består bland annat av 1,1 GW installerad vindkraftskapacitet till havs och på land – den flytande havsbaserade vindkraftsparken Muir Mhor på 798 MW som är under utveckling tillsammans med vår JV-partner Fred Olsen Seawind, plus en pipeline på cirka 1,5 GW landbaserade vindkraftsprojekt samt värmenät under uppbyggnad i tre större städer i Storbritannien.