Nyheter

Nytt samarbete: Tecomatic och Microbe Factory

Tecomatic AB har signerat ett samarbetsavtal med Microbe Factory AB för att erbjuda deras produkter för mikrobiell behandling av vattensystem. Avtalet gäller Microbe Factorys produkter HydroFerm i flytande form samt spridningskolonier/lerbollar.

Tecomatic breddar sitt produktutbud och blir genom signerat samarbetsavtal med Microbe Factory en exklusiv återförsäljare av deras produkter HydroFerm.

Den mikrobiella behandlingen med HydroFerm ger en bättre vattenkvalitet över tid, genom att omsätta och motverka en hög organisk belastning i exempelvis dagvattendammar.

– En av Tecomatics värderingar är Innovativ teknik. Vi omfamnar och främjar ny teknik och innovativa lösningar för att kontinuerligt förbättra våra produkter och tjänster och möta våra kunders behov på bästa möjliga sätt. Att bli en exklusiv återförsäljare av Microbe Factorys produkter för mikrobiell behandling av vattensystem är ett sätt för oss att förbättra vårt erbjudande mot kund för att bli en bättre leverantör och samarbetspartner, säger Jimmy Söderström, VD på Tecomatic AB.

– Vi på Microbe Factory ser framemot samverkan med Tecomatic. Det är ett viktigt steg att vår regenerativa vattenteknik blir tillgänglig i miljö- och klimatarbetet. Den mikrobiella tekniken är ett anpassningsbart verktyg och kan användas i allt ifrån naturliga vattensystem med övergödningsproblem till hårt ansträngda dagvattendammar och industrivatten med specifika avfallsproblem, säger Jan Röed, Vice VD på Microbe Factory AB.