Nyheter

Elektrikerförbundet: ”Härdsmälta med regeringens energipolitik!”

”Vi har högljutt och ihärdigt varnat regeringen för de svåra konsekvenser vi kommer att se om det inte satsas på energisektorns kompetensförsörjning för att klara framtidens el-utmaningar. Att detta gigantiska problem inte ens nämndes vid regeringens pressträff är inget annat än en stor skandal.”

Det skriver Petter Johansson, ansvarig för energifrågor på Elektrikerförbundet, Per-Ola Nilson, ombudsman på Elektrikerförbundet och kandidat till Europaparlamentet och Jonas Eriksson, Elektrikerförbundets valledare till Europaparlamentet i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Vi var många från branschen som väntade med spänd förväntan när regeringen och SD skulle presentera sin ”nya” energipolitik. Elektrikerna har jobbat hårt för att öka medvetenheten om de till stora delar akuta risker och utmaningar vi ser i våra branscher där bristen på utbildad arbetskraft blir mer och mer tydlig. Därför hade vi också förväntningar på att Tidöpartierna åtminstone lyssnat på oss då det är vi och våra medlemmar som varje dag jobbar med och i de konsekvenserna.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/hardsmalta-med-regeringens-energipolitik.1060e629-c49f-4687-99d3-fc6955b8fe87