Nyheter

EnergiEngagemang utser ny VD

EnergiEngagemang, en av Sveriges ledande aktörer inom solenergi och energilagring, utser Per Sjöbom till ny interim VD för företaget. Per tar med sig en omfattande erfarenhet från energisektorn och komplexa projekt, vilket kommer att bidra till företagets fortsatta tillväxt och framgång. 

I och med detta kommer Jonas Helander ta ett helhetsgrepp om EPC-affären med ambition att bli Sveriges största solparksbyggare.

EnergiEngagemang har sedan starten 2012 vuxit kraftigt och är idag en av landets ledande aktörer inom storskalig solenergi och energilagring. Nu tar man ett nytt steg i att utveckla organisationen för att ta en tydligare roll på marknaden och tillsätter Per Sjöbom som interim VD. 

Per har en gedigen projektbakgrund och har arbetat med stora byggkontrakt för fastighets- och energibranschen.

Under de senaste 15 åren har han byggt snabbväxande organisationer i roller som affärsområdeschef och VD. Han är utbildad energiingenjör och ekonom har han ett starkt intresse för båda områdena.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få bli en del av EnergiEngagemang, och bidra till fortsatt tillväxt och framgång, säger Per. Jag har haft möjlighet att följa EnergiEngagemang både som kund för ett antal takinstallationer men också som leverantör av projektexpertis under byggnation av HSB solpark i Strängnäs. Vi går nu in i en ny fas, en stabiliseringsfas som gäller för hela branschen, jag tror att det kommer att vara tufft, men här är jag övertygad om att EnergiEngagemang har en mycket fin potential och framtid om vi gör rätt saker.

Per är engagerad i att bidra till klimatomställningen och det framtida energisystemet och ser fram emot att arbeta med teamet på EnergiEngagemang för att med hjälp av storskalig solenergi bidra till att uppnå detta mål.

Han efterträder Jonas Helander, som nu som tar på sig en ny roll inom företaget som Senior EPC-försäljningschef för EnergiEngagemangs solparksprojekt. En roll som kommer vara av stor vikt framöver. Jonas har varit en del av EnergiEngagemang sedan 2014 och har tidigare arbetat som försäljningschef i organisationen.

– Jag är mycket glad över att Per nu är på plats och ser fram emot att kunna fokusera helt på att etablera EnergiEngagemang som Sveriges största solparkbyggare, säger Jonas. 

Per Sjöbom tillträder sin tjänst idag 21 mars.