Nyheter

Jonas Derwinger tar över VD-posten hos ebm-papst

ebm-papst AB presenterar Jonas Derwinger som ny verkställande direktör från och med den 18 mars 2024. Jonas kommer närmast från posten som försäljningschef och verkställande direktör på LUMA Energy. Dessförinnan har Jonas haft olika chefsbefattningar hos företag som välkända Viessmann och Schneider Electric.

Med sin erfarenhet av företagsledning i kombination med sitt stora tekniska kunnande blir Jonas en utmärkt ledare för ebm-papst svenska organisation.

– Jag är superglad över möjligheten att leda ebm-papst mot nya framgångar. När vi alla drar åt samma håll, hjälper varandra och har kunden i fokus är vi svåra (omöjliga?) att slå! Nu ser jag fram emot att börja lära känna er alla, våra kunder och partners. Vi ses, hälsar Jonas Derwinger.

Carsten Ederer, tidigare verkställande direktör för ebm-papst AB, går efter en noggrant genomförd överlämning till Jonas Derwinger, nu fullt in i sin nya roll som verkställande direktör för ebm-papst Frankrike.

Carsten har varit avgörande för den framgångsrika utvecklingen av ebm-papst organisation i Sverige och förstärkningen av företagets marknadsposition de senaste 5 åren.

På bilden: Jonas Derwinger och Carsten Ederer