Nyheter

Evelina Lindgren ny koncernchef i familjeägda S-Pack

Evelina Lindgren, idag vd på det Göteborgsbaserade förpackningsföretaget aPak, tar klivet upp till rollen som koncernchef i det familjeägda moderbolaget S-Pack. Hennes nya roll som koncernchef är ett led i arbetet med att säkra resurser för nästa steg i koncernens expansiva tillväxtplaner. 2023 närmade sig koncernen en omsättning på cirka en miljard kronor och sysselsatte 100 medarbetare.

Målet är att öka omsättningen med 40 procent till år 2030.

– Tidigare har funktionen som koncernchef varit en del av uppdraget som styrelseordförande. Med den tillväxt S-Pack, och i synnerhet dotterbolaget aPak, har haft samt de planer vi har för framtiden ser vi behov av en mer operativ funktion, säger Sophie Persson, styrelseordförande i S-Pack.

Evelina Lindgren, som tillhör S-Packs ägarfamilj, tillträdde som vice vd i aPak redan vid 27 års ålder och tog sig an vd-rollen tre år senare. Under hennes år som vd och vice vd har aPaks omsättning vuxit med drygt 250 procent, från 280 mkr 2012 till 725 mkr 2023. 2015 utsågs Evelina till Årets unga vd, av ledarskapssajten motivation.se, och 2021 tog hon emot utmärkelsen Årets Företagare bland annat för sin förmåga att driva tillväxt samt hållbarhetsfrågor.

En stor del av aPaks tillväxt under åren är resultatet av Evelinas starka engagemang och fokus på företagskultur, hållbarhet och på att skapa värde för bolagets kunder genom att erbjuda innovativa och hållbara förpackningslösningar. Hon ser fram emot att i sin nya roll se till att den familjeägda koncernens värderingar och kultur genomsyrar hela koncernen även i fortsatt tillväxtfas.

– Vi bedriver redan idag vårt arbete med hållbarhet och innovation på koncernnivå. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningarna i våra respektive dotterbolag för att säkerställa att vi drar lärdom av olika framgångsfaktorer inom koncernen, säger Evelina Lindgren.

Ny vd i aPak blir Fredrik Walldal, som tillträder före sommaren. Han har flera års erfarenhet av rollen som vd i tillverkande industri och kommer närmast från Gnutti Carlo Sweden AB.