Nyheter

SANY:s löfte om koldioxidneutralitet: leder laddningen mot en grönare morgondag

Den 26 januari uppmärksammades den första internationella dagen för ren energi, som utropades av FN, globalt, vilket lyfte fram den avgörande roll som ren energi spelar för att främja en hållbar energiomställning.

SANY Group deltar aktivt i denna satsning genom att tillhandahålla integrerade lösningar för ren energiverksamhet och driva på en grön industriell omvandling.

SANY prioriterar utvecklingen av energibesparande teknologier och erbjuder högeffektiva produkter med låg energiförbrukning, vilket gör anmärkningsvärda framsteg inom hybrid, el, vätgas, vindkraft och prefabricerad konstruktion:

SANY driver 26 vindkraftsparker i 18 kinesiska provinser.

SANYs 176 elektrifierade produkter har minskat utsläppen med 4 150 489 ton.

SANYs tankstationer för vätgas använder alkalisk elektrolys med en maximal strömtäthet på 8000A/㎡, som arbetar med ett tryck på 35Mpa och tankar med en hastighet av 5 kg/min.

SANYs kiselenergidivision har producerat en 5,5 meter lång monokristallin kiselstav.

Den totala investeringen för vindkraftlagringsverksamheten under de kommande tre åren förväntas uppgå till 5,1 miljarder USD, varav vindenergi är 2,7 miljarder, solcellsenergi 2,1 miljarder, väteenergi 90 miljoner, energilagring och litium 210 miljoner.

Varje sektion planerar en försäljning på 11,3 miljarder USD per år och vinster på 1 miljard USD per år under de kommande tre åren.

SANY Renewable Energy: Engagerad i högkvalitativ vindkraftsutrustning

År 2024 kommer SANY att samarbeta med kunder för att bygga 10 felfria benchmark-vindparker i Kina, och integrera smarta lösningar för drift av hög kvalitet under hela livscykeln.

Under två år i rad har SANY Renewable Energys SI-230100-vindkraftverk erkänts som ett topplandvindkraftverk av Windpower Monthly, och fått det eftertraktade guldpriset.

Dessutom har SANY Renewable Energy nyligen uppnått ytterligare en milstolpe genom att producera SY1310A-bladet, som mäter 131 meter, vid dess koldioxidfria intelligenta industripark i Bayannur, Inre Mongoliet, och satte ett nytt världsrekord för det längsta landbaserade vindturbinbladet.

SANY elektrifiering: ledande inom elektriska anläggningsmaskiner

SANYs elektrifierade produkter har över 80 % global marknadsandel, och de har också samarbetat med stora hamnoperatörer som PSA, APMT, Hutchison och DPW för att främja miljövänlig hamnlogistik.

– Det finns ett växande miljömedvetande, och vårt företag är engagerat i att minska energiförbrukningen och produktionens utsläpp av växthusgaser. Detta gör att jag brinner för dessa frågor och motiverar mig att bidra till samhället, säger Ashley Law, ingenjör vid SANY:s FoU-center i Tyskland. Vi strävar efter att använda innovation och teknik för att ta itu med olika sociala frågor i modern stadsbyggnad, tillade Law.

Dessutom deltog SANY Group i Kinas första elektrifierade motorvägsprojekt i Zhuzhou, Hunan. 2023 satte deras Mota 1165 elektriska traktor rekord genom att åka över 800 km från Changsha till Shenzhen på drygt 13 timmar på en enda laddning.

SANY Hydrogen: levererar koldioxidfria lösningar genom integrerade vätgastankstationer och utrustning

2020 producerade SANY världens första vätebränslecellsblandare och dumper, vilket markerar en betydande milstolpe i väteeran.

2022 etablerade SANY den första integrerade vätgasproduktions- och tankstationen i Hunan, Kina, och utökade sin närvaro i vätgasenergiförsörjningskedjan.

2023 undertecknade SANY Hydrogen ett strategiskt samarbetsavtal med Guangtai Hydrogen Energy Technology för att bygga den första 2000 kg-klassens vätgastankstation i Shanghai, vilket representerar den första kommersiella utbyggnaden av SANYs integrerade lösning för vätgastankstation.

Dessutom uppnådde SANY Hydrogen genombrott med en 1,5GW produktionslinje för alkaliska elektrolysörer, vilket möjliggjorde massproduktion av system från 500 till 2000 standardkubikmeter, och byggde en 20MW-skala elektrolysörtestplattform för produktutveckling.

SANY Silicon Energy: Driving Innovation and Industrialization in Photovoltaic Sector

SANY Group utvecklar snabbt den solcellsindustrin av monokristallin kisel, från kiselstavar till cellproduktion och tillverkning av fotovoltaiska moduler, i syfte att skapa ett nytt industricentrum i de centrala och västra regionerna i Kina.

År 2023 uppnådde SANY Silicon Energy massproduktion av sina första TOPCon-solceller av N-typ vid sin 5GW Zhuzhou-anläggning, vilket fullbordade sitt integrerade industrifotavtryck.

Projektet såg också den framgångsrika produktionen av den första monokristallina kiselstaven vid SANY Silicon Energys Shuozhou-anläggning, vilket gav en stark drivkraft för framtida utbyggnad i industriskala.

SANY är engagerad i energiomställningen inom gruvdrift och konstruktion, och känner inte igen några enstaka lösningar som passar alla. Det skräddarsyr tillvägagångssätt, vilket ger kunderna självförtroende på sina resor mot en framtid med låga koldioxidutsläpp.

Foto: Ken Chuang