Nyheter

Lesjöfors öppnar nytt distributionscenter för standardfjädrar i Nederländerna

Lesjöforsgruppen expanderar sitt globala logistiknätverk genom att öppna ett specialiserat distributions- och försäljningscenter för standardsortimentet. Detta möjliggör snabbare leveranser över hela Europa. 

Lesjöfors nya distributionscenter är baserat i Haaksbergen, Nederländerna och därifrån levereras nu det omfattande standardutbudet till hela Centraleuropa. Expressleveranser har i många år varit tillgängliga i Norden.

Ola Tengroth, koncernchef för Lesjӧforsgruppen kommenterar den nya satsningen:

– Att expandera vårt försäljnings- och distributionsnätverk till Europa har stor potential eftersom vi nu kan svara på kundkrav om leveranser samma dag för vårt standardutbud av fjädrar, gasfjädrar, tråd- och banddetaljer samt intilliggande produkter. Genom att stärka vår marknadsposition för det snabbt växande standardsortimentet, ser vi att detta nya logistiska nav säkrar vår ambition att vara den främsta fjäderleverantören i branschen.

Investeringen är en del av ett strategiskt program som redan fått Lesjӧforskoncernen att växa från en omsättning på 250 miljoner euro till 400 miljoner euro under de senaste tre åren.

Investering i tillväxt 

Henrik Furhoff, chef för affärsområdet standardprodukter:

– Vårt mål är att betydligt accelerera tillväxten i hela Europa för våra standardartiklar och denna investering är avgörande för att vi ska lyckas. Vi ska leverera det bredaste utbudet av lagerförda standardartiklar, den bästa kundservicen och de snabbaste leveranserna. Tack vare denna satsning fortsätter Lesjӧforsgruppens pågående expansion och förbättrar tillgängligheten och bekvämligheten för våra kunder i behov av vårt standardsortiment. 

Partnerskap ger resultat 

Partnerskap är nyckeln till framgång och Lesjӧforsgruppen har optimerat effektiviteten på den europeiska marknaden genom att arbeta nära tillsammans med kollegorna på närliggande Lesjöforsbolaget De Spiraal. På så sätt kan man till exempel samordna hållbarhetsfrågor och förbättra stödfunktioner.

Ali Akhondzadeh, chef för Lesjöfors Stocks Springs Europe avslutar:

– När vi är i full drift kan vi erbjuda det bredaste utbudet av lagerförda fjädrar och gasfjädrar i Europa. Hela sortimentet är då tillgängligt för omedelbart köp med leverans samma dag över hela Centraleuropa. Detta stärker vår position ytterligare som den främsta partnern inom hållbara fjädrar, tråd- och banddetaljer.