Nyheter

Drivlösningstillverkare introducerar ny elektrisk axel för lättare fordon

För att möta behoven för elektrisk midibusstransport och lättare lastbilsapplikationer har Allison Transmission lanserat den helt nya elektriska axeln eGen Power® 85S för fordon med ett axeltryck på 8,5 ton. E-axeln har egenskaper som kortare axelavstånd, mindre bakaxel och ett nytt helgjutet axelhus.

Allison Transmission, den ledande tillverkaren av konventionella, hybrid- och elektriska drivlösningar, presenterade nyligen sin eGen Power® 85S – det senaste tillskottet i Allisons serie av elektriska axlar.

Med kortare axelavstånd, mindre bakaxel och ett nytt helgjutet axelhus i jämförelse med Allisons befintliga modeller har eGen Power 85S utvecklats för att uppfylla behoven hos midibussar och lättare lastbilar med ett lägre bruttoaxeltryck på 8,5 ton.

– Lanseringen av eGen Power 85S är det senaste exemplet på hur Allison utvidgar portföljen av drivlösningar för att möta kraven i de skandinaviska städerna, där svåra tillfartsvillkor och miljözoner gör manövrerbarhet och elektriska drivlinor väsentliga, säger Mats Hallgren, Area Sales Manager för Allison Transmission i Norden.

Allison meddelade även att de har ingått ett samarbete med Anadolu Isuzu för att integrera den nya eGen Power 85S i Isuzu Novo VOLT, en 8 meter lång elektrisk midibuss.

– Vi är stolta över att samarbeta med Allison för att integrera eGen Power 85S i Novo VOLT och erbjuda en ny buss som kommer att leverera nollutsläpp och minska bullernivån, säger Tuğrul Arıkan, VD för Anadolu Isuzu, och fortsätter:

– Vi är mycket nöjda med Allisons förmåga att leverera en e-axel som uppfyller de unika kraven för vår midibussplattform och enkelt kan integreras i det befintliga fordonschassit.

Allisons samarbete med Anadolu Isuzu markerar också första gången en eGen Power e-axel kommer att integreras i en midibuss, vilket innebär att de elektriska axlarna framöver kommer att användas i en helt ny marknadssektor