Nyheter

Teknikföretagen: ”Regeringen stänger dörren för topptalanger i Sverige”

”Det storsatsas på teknikindustrin runt omkring Sverige. Företagen har en skriande brist på med rätt kompetens. Trots detta går regeringen fram med förslag som riskerar att stänga dörren till nödvändiga topptalanger.”

Det skriver Maria Rosendahl, näringspolitisk chef på Teknikföretagen i en debattartikel i Altinget:

”En sportchef som säger blankt nej till att stärka ett fotbollslag med internationella toppspelare skulle nog inte få ha kvar jobbet särskilt länge. Och ett land som säger nej till duktiga yrkesmänniskor som landet skriker efter, borde nog ta en allvarlig funderare på sin politik.”

”Sverige är på väg att bli det landet. Om vi börjar med det faktiska kompetensbehovet, så kan vi tala för tekniksveriges räkning.”

”Det är branschens innovationer och teknik som ger Sverige exportintäkter och jobb. Men det är en skriande brist på personal med rätt utbildning och kunskaper. Det saknas folk från flera yrkesgrupper. Det saknas mjukvaruutvecklare och forskare. Det saknas processoperatörer och mekaniker. Bara för att nämna några yrkesgrupper.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.altinget.se/artikel/teknikforetagen-regeringen-stanger-dorren-for-topptalanger-i-sverige

Foto: Eccofinishing