Nyheter

Rapport från årets Ångturbindagar

Under Ångturbindagarna samlades för tolfte året representanter från drift och underhåll av kraftvärmeanläggningar. Det innebar två dagar med intensivt utbyte av erfarenheter och kunskaper.

Ångturbindagarna arrangeras av Anders Linnakangas och Thomas Berglund, som också står bakom TurbinePro AB – ett konsultföretag som erbjuder inspektioner, utredningar och utbildningar, när det handlar om ångturbiner och synkrongeneratorer. Ångturbindagarna samlar deltagare som representerar både stora och små kraftvärmeanläggningar hos landets energiföretag och massabruk. 

Ångturbindagarna har utvecklats till det givna forumet för alla som driftar och underhåller turbinanläggningar, och dessutom serviceföretag som anlitas av anläggningsägare.

I år var representanter för 38 kraftvärmeverk och massa/pappers-bruk närvarande. Varje företag berättade hur det gångna året varit, störningar, framgångar och utmaningar. Därefter fick vi lyssna på aktuella föredrag. Gruppvis hade vi också diskussioner i ämnen som Brand och brandskydd, Byte styrsystem och Kompetensförsörjning.

Läs mer i nr. 1 2024 av Nordiska Projekt – kommer ut snart!

PÅ bilden: Siemens Energy arbetar med livslängdsbedömningar, skademekanismer, reparation, underhåll och uppgraderingar

Bild: Siemens