Nyheter

Debatt: ”Svensk elexport ger högre elpris i Sverige”

”Elmarknadsfrågorna är komplicerade, vilket i diskussionerna missbrukas av dem som tillhör ”vinnarlaget” i den pågående överprissättningen av elektriciteten. Svenska kunder får ett högre elpris när vi exporterar el.”

Det hävdar analytikern Bengt Ekenstierna i en  debattartikel i Epoch Times och ger oss sju viktiga frågeställningar om elförsörjningen:

”1) Finns det någon som ansvarar för att vi har en fungerande elmarknad i Sverige? Svaret är nej – vilket inte bara är förvånande utan även förskräckande. Innan elmarknaden avreglerades 1996 hade kraftbolagen ansvar för elförsörjningen inom de geografiska områden som de hade tilldelats koncession för.”

Läs hela debattartikeln här: 

https://www.epochtimes.se/Svensk-elexport-ger-hogre-elpris-i-Sverige

Foto: Annette