Nyheter

CoGig och SSAB i samarbete med fokus på jämställdhet inom teknik

SSAB har valt att bli partnerföretag till talangprogrammet Female Technical Engineer som drivs av CoGig, i syfte att få fler kvinnor och icke-binära att arbeta i specialiserade tekniska roller och med teknisk innovation. Det är stora utmaningar med att dels hitta, dels attrahera en mångfald till teknikbranschen och basindustrin, och där kan CoGig bidra via sitt nätverk samt talangprogram och rekryteringstjänster.

Female Technical Engineer är ett talangprogram för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med främsta syfte att inspirera studenter att arbeta med teknik. Programmet är en unik mötesplats för ingenjörsstudenter och svenskt näringsliv.

Via ett digert program med bland annat exklusiva besök hos partnerföretagen får de 40 utvalda deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar samt möjlighet att upptäcka den stora variationen av tjänster som finns inom teknik.

På SSAB gör vi en otroligt spännande resa med att ställa om till fossilfri stålproduktion. Genom vårt engagemang i Female Technical Engineer kan vi bidra till att skapa intresse för teknisk innovation och samtidigt visa vilken attraktiv bransch som stålindustrin och SSAB representerar, säger Anders Storman, Group HR Development Specialist på SSAB.

SSAB ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen Atlas Copco, Alfa Laval, Boliden, Epiroc, Holmen, LKAB, Rejlers, Schneider Electric och Xylem. Företagen representerar en bredd men har gemensamt att de alla inser betydelsen av jämställdhet.

– Jag ser fram emot samarbetet med SSAB och den påverkan vi tillsammans kommer att kunna ha på maktbalansen i näringslivet, säger Lena Larsson,VD på CoGig.

Nästa omgång av programmet startar i början av 2024 och avslutas med en gala i maj då en av deltagarna koras till årets Female Technical Engineer. Vinnaren erbjuds ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet.