Nyheter

ABB ansluter till Euromines

ABB har anslutit sig till European Association of Mining Industries (Euromines), den mest erkända representanten för den europeiska metall- och mineralgruvindustrin. Dess främsta mål är att främja ansvarsfulla industrimetoder och samarbeta med EU-institutionerna i gruvrelaterade politiska frågor. Euromines främjar också nyttan och värdet av både produkterna och industrin som sådan för samhället, vilket är avgörande för att öka den europeiska konkurrenskraften.

Euromines fungerar som ett samarbetsnätverk av medlemmar som fokuserar på dela med sig av ansvarsfulla metoder för råvaruutvinning. De utvärderar också effekterna av europeisk och internationell politik och lagstiftning för gruvindustrin och fastställer industripolitiska ståndpunkter och åtgärder.

De representerar stora och små företag både i Europa och andra delar av världen. Nyligen lanserade man även Sustainable Mining Initiative där medlemmarna delar med sig av insikter om bland annat cirkulär ekonomi, naturrestaurering och utfasning av fossila bränslen.

ABB:s företagsledare kommer att bidra till organisationens arbete för att främja och förbättra ansvarsfull gruvdrift i Europa och ge exempel på hur innovativ teknik för bearbetning av råmaterial har utvecklats av ABB eller i samarbete med kunder.

Joachim Braun, Division President för ABB Process Industries, kommer att delta i Euromines Policy Committee. Max Luedtke, Global Business Line Manager Mining på ABB, ansluter sig till Euromines Sustainability Group medan Sylvain Froin, Global Head of Communications and Marketing Mining, kommer att ingå i Euromines kommunikationskommitté.

– Råvaror är avgörande för industrin och kritiska för Europas klimatmål och strategiska oberoende, säger Joachim Braun, divisionschef för ABB Process Industries. Vi är glada över att bli en del av Euromines och ser fram emot att bidra med exempel på bästa praxis för teknik som är drivande för en alltmer hållbar gruvverksamhet i Europa och runt om i världen. ABB:s automatisering, elektrifiering och digitala teknik möjliggör en mer hållbar och forskningseffektiv framtid. Vi hjälper och samarbetar redan med kunder för att minska koldioxidutsläppen och energiförbrukningen inom gruvindustrin och i alla processer från dagbrott till hamn.

Euromines tillhandahåller tjänster för sina medlemmar när det gäller EU:s politik i gruvrelaterade frågor och fungerar som ett nätverk för samarbete och utbyte av information inom hela sektorn inom Europa. Organisationen främjar också kontakter med gruvsamhället i hela världen. Euromines utgör en länk mellan den europeiska utvinningsindustrin och de europeiska myndigheterna och internationella eller statliga organ.