Nyheter

Windon blir exklusiv distributör för RidgeBlade® – banbrytande vindkraftsteknik för takinstallationer

Windon Energy Group AB med kortnamn “WEG” publicerar idag nyheten att dotterbolaget Windon AB blir exklusiv distributör för RidgeBlade® i Sverige och Norge– en banbrytande vindkraftsteknik för takinstallationer. Windon är en ledande leverantör av energilösningar och har under det senaste året breddat sin produktportfölj inom solenergi med att tillhandahålla batterier.

Idag har bolaget tecknat ett avtal med Badger Energy för att ytterligare komplettera sitt erbjudande med den innovativa vindturbinen RidgeBlade®, en global uppstickare inom småskalig vindkraft som vunnit flertalet priser inom grön innovation. Avtalet ger Windon exklusivitet att representera RidgeBlades produkter och tjänster.

RidgeBlade® erbjuder en unik vindkraftslösning som utnyttjar den turbulenta vind som skapas av tak på byggnader. Deras patenterade turbin monteras på taket och genererar el som kan användas för att driva byggnaden eller matas ut på elnätet oberoende av solen.

– Vi är glada över att kunna erbjuda RidgeBlades innovativa lösning som ytterligare ett alternativ för att säkerställa en mer effektiv elproduktion för våra kunder. Det här är ytterligare ett kliv för oss i den tillväxtplan där vi vill stärka vårt helhetserbjudande till våra installatörer, säger Henrik Karstensen, VD för Windon Energy Group AB och fortsätter. 

– RidgeBlades vindturbiner kan användas tillsammans med vårt befintliga utbud av både solpaneler och montagesystem och ger fastighetsägare möjlighet att ytterligare ta kontroll över sin energiförbrukning och bidra till en mer hållbar energiframställning. Möjligheten att producera energi dygnet runt har länge efterfrågats av marknaden.

RidgeBlades lösning har flera fördelar:

Kan installeras på de flesta typer av tak.

Tystgående och visuellt diskret.

Kräver minimalt underhåll.

Producerar betydande mängder el.

Kan med fördel kombineras med solpaneler för optimal effekt.

Windon kommer nu att påbörja arbetet med att bygga upp ett återförsäljarnätverk för att kunna erbjuda RidgeBlades produkter och tjänster till fastighetsägare i hela Norden.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Windon för att introducera vår teknik till den nordiska marknaden, säger Llion Rowlands, styrelseordförande för Badger Energy. Windon har ett stort förtroende på den svenska energimarknaden och ett brett nätverk av kontakter.

Som en följd av att ha ingått i de exklusiva rättigheterna för distribution av Ridgblade® i Sverige och Norge ser Windon att förutsättningarna att själva bygga upp ett återförsäljarnätverk i Norge har förstärkts. Därför har det samarbete som Windon tidigare ingått avseende en expansion i Norge avslutats i samsyn med våra norska partners. En första leverans av RidgeBlade® är planerad till det andra halvåret 2024.

Om Badger Energys produkt RidgeBlade®

Badger Energy är en distributör av produkter inom hållbar energi. RidgeBlade® Wind Turbine är ett innovativt, enkelt och kostnadseffektivt sätt att utnyttja vindkraft för att producera el. Den prisbelönta, patenterade tekniken kan maximera energiproduktionen året runt oavsett tid på dygnet. För maximal effektivitet och effekt erbjuder RidgeBlade® hybridlösningar som kombinerar vind-, sol- och energilagring med en app som visar all energi som kommer in och ut ur fastigheten från de olika källorna; solenergi, vindkraft, elfordon, luftvärme och batterilagring.