Nyheter

IBC SOLAR omorganiserar med ny strategi i Sverige

IBC SOLAR, den ledande fullserviceleverantören av solenergilösningar, omorganiserar sig i Sverige med en ny strategi. Verksamheten i Sverige kommer inte längre att bedrivas av IBC SOLAR AB utan betjänas direkt av det tyska företaget IBC SOLAR. IBC SOLAR AB och tyska IBC SOLAR skiljs åt genom en ömsesidig överenskommelse.

Från och med 20 mars, 2024 kommer IBC SOLAR AB att verka under ett nytt företagsnamn.

Svenska IBC SOLAR AB grundades 2018 och agerade som auktoriserad återförsäljare för tyska IBC SOLAR AG och fokuserade främst på grossistverksamheten för solenergi. Detta följdes snart av expansion till privatkundssegmentet. Genom åren har det framgångsrika samarbetet befäst båda företagens position som viktiga aktörer på den svenska solcellsmarknaden och ytterligare stärkt deras engagemang för hållbara energilösningar.

Samarbetet mellan IBC SOLAR AB och IBC SOLAR har bidragit väsentligt till installationen av stora solcellssystem i hela Sverige.

Från och med 20 mars, 2024 kommer båda företagen att fungera som separata, oberoende företag. IBC SOLAR AG kommer att sälja varor och tjänster direkt till installationspartners i Sverige. IBC SOLAR AG kommer dock att fortsätta att ha ett långsiktigt samarbete med moderbolaget till IBC SOLAR AB, Solkompaniet, för att säkerställa en stabil och dynamisk närvaro på den svenska solenergimarknaden.

– Vi vill tacka alla IBC SOLAR AB-anställda för deras förtroendefulla samarbete under de senaste åren, vi följer ivrigt vägen framåt för vårt företag och är glada över vårt direkta inträde på denna blomstrande marknad, säger Patrik Danz, CSO IBC SOLAR Group/försäljningsenheten Sverige, via IBC SOLAR AG.

IBC SOLAR:s vision för den svenska marknaden bygger på ett starkt engagemang för hållbara energilösningar och ambitionen att ytterligare driva på införandet av solenergi. IBC SOLAR ska tjäna den svenska solenergiindustrin på bästa möjliga sätt med sina innovativa lösningar och stödja landets omställning till förnybara energikällor.

– Marknadsutvecklingen lovar spännande nya möjligheter för båda våra företag. Solkompaniet ser fram emot att tillkännage det nya företagsnamnet för vår grossistverksamhet inom kort, säger Thomas Sparrmo, VD för Solkompaniet, moderbolag till IBC SOLAR AB.