Nyheter

Professionell energilagring till svenska hushåll

Pixii, som nyligen utsågs till Norges snabbast växande teknikföretag, ger sig in på den svenska konsumentmarknaden med Pixii Home, en modulär energilagringslösning för hemmet som passar perfekt med solceller på taket.

Pixii Home lanseras först i Sverige, som har en aktiv marknad för denna typ av lösningar för både den professionella och privata marknaden.

– Pixii har under de senaste åren vuxit snabbt baserat på vårt goda rykte som leverantör av högkvalitativa energilagringslösningar till krävande professionella kunder. Eftersom vi lägger stor vikt vid modularitet och skalbarhet används våra lösningar i ett flertal applikationer. Vi tycker att hushållen förtjänar samma tillförlitlighet och flexibilitet, och det är vad vi erbjuder med Pixii Home, säger Kenneth Bodahl, VD för Pixii.

Förra året utsågs Pixii till Norges snabbast växande teknikföretag i priset Deloitte Technology Fast 50.

Många fördelar

Pixii Home erbjuder konsumenter flera fördelar:

Smart energibesparing

Lagrar överskott av den egenproducerade solenergin för att förse hemmet med gratis, förnybar energi när det behövs, vilket ökar självförbrukningen

Laddar batterier från nätet när elpriserna är låga, för användning när elkostnaderna är höga

Kan kapa topparna i energiförbrukning och sänka elavgifterna till nätbolagen

Gör det möjligt för konsumenter att generera inkomster

Sälj nätsupporttjänster: få betalt för att hyra batterikapacitet för att stödja det lokala elnätet, genom tjänster som FFR, FCR och FCAS

Tjäna pengar genom att sälja överflödig solenergi tillbaka till elnätet

Fungerar som backup vid strömavbrott – ökar energioberoendet

Är enkel att installera, uppgradera och integrera med befintliga solenergianläggningar

Elegant och stilren design med ett robust kabinett som tål tuffa väderförhållanden

Övervakas och kontrolleras genom en användarvänlig app

Växande privat marknad

– Flera faktorer driver hemmamarknaden: Ökad penetration av solenergi och elbilar, fluktuerande energipriser på grund av en förändrad energimix, offentliga stödsystem och öppning för hushåll att delta på marknaderna för stabilisering utav elnätet. Dessa faktorer ger en mycket gynnsam återbetalningstid och har lett till ett explosionsartat intresse för energilagringslösningar för hemmamarknaden, konstaterar Kenneth Bodahl.

– Sverige har legat långt fram inom detta område och har sett fördelen med att inkludera batterier i privata hem som stöd för elnätet. Vi har följt den senaste tidens diskussion i Sverige angående skatteavdraget för hembatterier, men oavsett detta anser vi att den svenska marknaden för hemmabatterier är mogen och mycket intressant för Pixii. Det är därför vi introducerar Pixii Home här först, säger Bodahl.