Nyheter

TotalEnergies och ONGC i Indien samarbetar för att upptäcka och mäta metanutsläpp

Med anledning av India Energy Week 2024 undertecknade TotalEnergies och Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) ett samarbetsavtal för att genomföra detektions- och mätkampanjer för metanutsläpp med AUSEA (Airborne Ultralight Spectrometer for Environmental Applications), en banbrytande teknologi från TotalEnergies .

Samarbetsavtalet undertecknades för TotalEnergies av Dr. Sangkaran Ratnam, landsordförande för TotalEnergies i Indien, och för ONGC av Ms. Sushma Rawat, direktör (Exploration) för ONGC.

ONGC har lanserat en uppmaning till sina internationella teknikpartners att minska sina metanutsläpp i Indien till 2030. TotalEnergies har för sin del beslutat att dela sin AUSEA-teknik för att stödja branschens rörelse mot noll metanutsläpp till 2030. Båda företagen är signerade medlemmar i Oil and Gas Decarbonization Charter (OGDC), ett globalt industriinitiativ som lanserades vid COP28.

ONGC ansluter sig till ett växande antal inhemska företag som har tecknat samarbetsavtal med TotalEnergies för användning av AUSEA, inklusive Petrobras i Brasilien, SOCAR i Azerbajdzjan, Sonangol i Angola och NNPCL i Nigeria.

AUSEA, en unik teknologi i världen från TotalEnergies

Inbäddad på en drönare och utvecklad av TotalEnergies och dess FoU-partner, AUSEA består av en dubbel sensor som kan detektera och kvantifiera metan- och koldioxidutsläpp samtidigt som källan till dessa utsläpp identifieras. Denna teknik markerar ett verkligt framsteg i detektering och mätning av metanemissioner jämfört med traditionella tekniker. Genom att göra det möjligt att nå utsläppspunkter som är svåra att komma åt på alla typer av industrianläggningar, både på land och till havs, är AUSEA bland de mest exakta teknikerna i branschen.

– Vår industris prioritet för att bekämpa klimatförändringarna är att minska metanutsläppen från vår verksamhet. Att gå mot noll metanutsläpp till 2030 är ett gemensamt mål som eftersträvas av alla OGDC-undertecknare vid COP28. Vi är glada över att samarbeta och göra vår AUSEA-teknik tillgänglig för ONGC i Indien för att upptäcka, mäta och i slutändan minska metanutsläpp på sina egna installationer, säger Patrick Pouyanné, styrelseordförande och VD för TotalEnergies.

Som en del av detta avtal sa Shri Arun Kumar Singh, VD för ONGC:

– I linje med de kollektiva målen för OGDC-undertecknarna vid COP28, söker ONGC ny teknik för att minska sina utsläpp. metan med 50 % till 2027 och med 80 % 2030 jämfört med 2020. Utplaceringen av AUSEA kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta våra ansträngningar för att uppnå noll metanutsläpp till 2038.

TotalEnergies, en pionjär när det gäller att minska utsläppen av metan

Efter att ha halverat sina metanutsläpp på sina anläggningar som drivs mellan 2010 och 2020, har TotalEnergies satt upp ambitiösa mål för att intensifiera sina ansträngningar och minska sina metanutsläpp med ytterligare 50 % år 2025 – med ambitionen att uppnå detta mål ett år tidigare, från 2024 – och 80 % 2030 jämfört med 2020.

TotalEnergies har också åtagit sig att främja rapporteringsramverket för FN:s Oil & Gas Methane Partnership (OGMP 2.0) till andra nationella och internationella oljebolag. Bolaget har även erhållit OGMP Gold Standard-status för tredje året i rad.

Foto: Enrique