Nyheter

ABB prioriterar industrins operatörers välmående genom att leverera en arbetsplats med omgivningskännedom

ABB har lanserat Operator Wellbeing Service (OWS), ett digitalt verktyg, vars syfte är att leverera den optimala arbetsmiljön för personal i industriella kontrollrum.

Trots att de är operativt kritiska för stora delar av världens egergiinfrastruktur och industrier, förbises ofta dagens kontrollrum och dess omgivningar, där många anläggningar är föråldrade, eller saknar lämpliga verktyg för att säkerställa optimal arbetsmiljö för välmående operatörer.

ABB:s OWS-lösning är designad att leverera säkerhet, intelligens och hållbarhet till verksamheten, genom att möjliggöra anläggningsägare att undersöka och mäta luftkvalitet och ljudnivåer i realtid, säkerställa korrekta belysningsnivåer enligt tillämplig standard samt hantera temperaturnivåer för att hjälpa anställda att bibehålla sitt fokus och sin effektivitet.

ARC Advisory Group beräknar att 40 procent av förluster, orsakade av oplanerade driftstopp på den globala processindustrimarknaden, är direkt relaterade till den mänskliga faktorn[1], medan en studie publicerad i International Journal of Occupational Safety and Ergonomics har identifierat arbetsmiljön som den huvudsakliga faktorn i 90 procent av olyckorna inom olja- och gasindustrin[2].

Genom att bygga vidare på ABB:s ledande position inom kontrollrumsdesign, samt arbetsplats- och teknikinnovation, agerar OWS till att säkerställa en hälsosammare arbetsplats för operatörer, samt förbättrad anläggningsprestanda och -säkerhet.

Operatörens välmående är den viktigaste framgångsfaktorn för produktiv och säker verksamhet. Mänskliga faktorer utgör en fundamental grund för kontrollrumslösningen. När operatörerna är gladare, piggare, mindre stressade och säkrare, blir resultatet bättre beslutsfattande och färre driftstopp.

– Ogynsamma arbetsförhållanden är kända faktorer som förvärrar trötthet och distraktion, säger Ulf Engberg, General Manager på Control Room Solutions inom ABB Energy Industries. OWS förebygger detta, genom att leverera data i realtid till ledningen så de kan mäta arbetsförhållanden och göra nödvändiga förbättringar. Dessutom säkerställer det att anläggningsägare alltid kommer hålla sig á jour med ISO 11064.