Nyheter

Saab får order på AT4 från Natos inköpsorganisation

Saab har fått en order på pansarskottet AT4 från Natos inköpsorganisation (NSPA). Ordervärdet är cirka 63 miljoner EUR (cirka 700 miljoner SEK) och leveranser är planerade 2026-2027. Ordern bokades i det fjärde kvartalet 2023.

– AT4 står ut på marknaden som ett av det mest efterfrågade och effektiva vapnen för markstrid. Vi är stolta att NSPA än en gång visar förtroende Saabs produkter och de kan vara trygga i att vi levererar ett pansarskott som som är robust och pålitligt, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

AT4-familjen består av en rad lättviktiga och bärbara engångsvapen som är enkla att använda. AT4 kan användas exempelvis mot stridsvagnar och tunga stridsfordon samt hot inne i byggnader eller bakom skydd.

Läs mer om AT4: 

www.saab.com/products/at4.