Nyheter

Photonic Power Systems Sweden förvärvar Roslagssol

I en betydande utveckling för den svenska solenergimarknaden har Photonic Power Systems Sweden AB förvärvat samtliga aktier i Roslagssol AB, en aktör inom solenergi med fokus på Norrtälje och närliggande områden.

Roslagssol AB, känt för sin expertis och innovation inom solenergisektorn, har etablerat en stark närvaro i Norrtälje-regionen. Detta förvärv markerar en viktig milstolpe i Photonics strategi att utöka sin verksamhet och stärka sin position på den svenska solenergimarknaden.

Mikko Wedin, VD för Photonic Power Systems Sweden AB:

– Det här förvärvet är en viktig del av vår strategi att leda omvandlingen mot en mer hållbar och förnybar energiframtid. Roslagssol AB:s expertis och etablerade marknadsposition i Norrtälje ger oss en unik möjlighet att accelerera vår tillväxt och innovation inom solenergiområdet. Vi är entusiastiska över att integrera Roslagssols kapabiliteter med vår befintliga teknik och expertis för att ytterligare förbättra vårt erbjudande till kunderna.

Photonics engagemang för hållbarhet och innovation inom förnybar energi återspeglas i detta förvärv. Genom att kombinera Roslagssols lokala expertis med Photonics bredare resurser, är målet att förbättra och utöka tillgången till solenergi för kunder i Norrtälje-regionen och bortom.

Fördelar med förvärvet och framtidsutsikter

Detta strategiska förvärv av Roslagssol AB innebär inte bara en utökning av Photonics produktportfölj och tjänster, utan även en förstärkning av företagets position på den svenska marknaden för förnybar energi. Genom att integrera Roslagssols omfattande kunskap och erfarenhet inom solenergi, kommer Photonic att kunna erbjuda mer omfattande och innovativa lösningar till sina kunder.

– Förvärvet av Roslagssol är ett steg mot att realisera vår vision om en mer hållbar energiframtid för Sverige. Genom att kombinera våra styrkor, kan vi nu erbjuda ett bredare utbud av högkvalitativa solenergilösningar, vilket är avgörande för att möta de växande behoven hos våra kunder och samhället i stort, säger Mikko Wedin, VD för Photonic Power Systems Sweden AB.

Förvärvet är också tänkt att fungera som en katalysator för innovation inom både företagen. ”Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Roslagssols team för att utforska nya tekniker och tillvägagångssätt inom solenergi, vilket kommer att bidra till att driva branschen framåt”, tillägger Mikko Wedin.

Framtidsutsikter för Photonic och Roslagssol

Med denna fusion ser framtiden ljus ut för både Photonic och Roslagssol. Photonic planerar att investera ytterligare i forskning och utveckling för att fortsätta att ligga i framkant inom solenergiteknologi. Det finns även planer på att expandera verksamheten till nya marknader, både inom Sverige och internationellt.

– Vår långsiktiga vision är att vara en nyckelspelare i övergången till en helt förnybar energimix i Sverige och internationellt. Med Roslagssol vid vår sida, är vi bättre rustade att uppnå detta mål, konstaterar Mikko Wedin.

Foto: Peter Pruzina