Nyheter

Schneider Electric och Elicom skriver avtal för att bygga Okken i Sverige

Nu breddar Schneider Electric utbudet av kraftlösningar på den svenska marknaden. Det nya partneravtalet med Elicom innebär att ställverket Okken kan erbjudas till fler kunder inom en rad olika områden och möjliggöra en energieffektiv och hållbar prestanda genom smart mjukvara.

Nu tar Schneider Electric nästa steg inom kraftsegmentet då Elicom blir den första licensierade byggaren av lågspänningsställverket Okken i Sverige.

Okken är ett högtillförlitligt lågspänningsställverk för kraftfördelning (PCC) och motorstyrning (MCC) upp till 7 300 A. Ställverket är även en del av EcoStruxure™-plattformen för uppkopplade lösningar inom energihantering.

Detta gör att Okken erbjuder en högpresterande, energieffektiv och hållbar prestanda inom en rad olika områden som:

Stora industrier

Sjukhus

Kritiska processer

Datacenter

Papper och pappersmassa

Gruvnäring

Infrastruktur

– Som en enskild satsning är detta lika stort för Elicom som köpet av TM Automation. Att nu alliera oss med Schneider Electric gällande kraftlösningar känns helt rätt och att vi nu på allvar tar oss an den svenska industrimarknaden ligger i tiden. Att Schneider Electric valt att öka samarbetet med oss ger ett stort självförtroende inför framtiden. Med produkten, som har närmare 200 000 fack installerade i världen, tror vi starkt på att Sverige är redo för ett paradigmskifte och att vi kommer se Okken på beställningarna framåt, säger Mikael Schwartz Jonsson, VD Elicom.

Okken är ett fullt testad certifierat lågspänningsställverk enligt de senaste branschstandarderna och möjliggör en stor personsäkerhet, tillförlitlighet och driftkontinuitet.

– Vi är stolta över att nu kunna presentera Elicom som den första och enda Okken-licensierade partnern till Schneider Electric på den svenska marknaden, säger Magnus Engström, Kundkategoriansvarig, Schneider Electric Sverige.

Läs mer om Okken:

här.