Nyheter

Nytt projekt omdefinierar metallbearbetning

Projektet siktar på att omdefiniera metallbearbetning genom att kombinera origami-inspirerad design och tillverkning med andra processer. Syftet är att visa fördelarna med origamibaserad design och tillverkning, såsom minskat materialspill och energianvändning. Målet är att utveckla verktyg och metoder för att integrera STILFOLD i produktionsprocessen, vilket kan leda till mer materialeffektiva och hållbara tillverkningsmetoder.

Det svenska företaget STILRIDE, som är experter på STILFOLD-tekniken, samarbetar med Mauser Cabs från Fortaco Group, en framträdande partner inom anläggningsmaskiner och marinindustrin.

Fortaco Group, en expert på stålkonstruktioner och fordonshytter, med verksamhet över hela Europa, fokuserar på kvalitet och produktivitet. Genom detta projekt kommer de att utforska hur STILFOLD-tekniken kan integreras i deras design- och tillverkningsprocesser för att förbättra deras produkter och tjänster. En viktig del av projektet är att skapa en prototyp som demonstrerar fördelarna med STILFOLD, inklusive kostnadsbesparingar, snabb prototypframställning och hållbar tillverkning.

STILRIDE tror att STILFOLD kan tillämpas framgångsrikt på komplexa konstruktioner och lösa många produktionsutmaningar. Detta partnerskap mellan STILRIDE och Fortaco Group är ett steg mot att sätta nya standarder inom metallbearbetning och hållbar tillverkning.

Jonas Nyvang, VD för STILRIDE, betonar projektets transformationspotential:

– STILRIDE och Fortaco Group bryter ny mark. Vi är engagerade både i att driva fram metallbearbetningens utveckling samt sätta en ny branschstandard för hållbarhet och effektivitet.