Nyheter

De inleder strategiskt samarbete för energieffektiva lösningar i datacenter

– Det här är ett bra exempel på ett partnerskap som man utnyttjar och utnyttjar varandras styrkor teknik för att operera, minimera kundupplevelsen, öka produktion, kraft och räckvidd hållbarhetsmål. Danfoss är ledande inom energieffektivitet, och dessa lösningar hjälper till att stödja Googles mål för 2030 att driva våra datacenter med kolfri energi 24/7. Vi är glada att leverera AI-innova via Google Cloud, vilket gör det möjligt för företag som Danfoss att verka i nya och smartare sätt, säger J.P. Clausen, Googles vicepresident för Data Center Innovation.

Danfoss och Google tillkännager nu ett strategiskt partnerskap för att använda de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI) och främja energieffektiva lösningar i datacenter.

Inom ramen för partnerskapet kommer Danfoss, den danska mul<na<onala ingenjörsgruppen, att använda Google Clouds genera<ve AI-förmåga för att optimera kundupplevelsen, effektivisera internt arbetsprocesser och förbättra produktiviteten i hela organisationen. Detta kan göras, för till exempel genom att använda gen AI för att samla in och yta information, automatisera kunskap, generera produktbeskrivningar och skapa lösningar med chatbots inom e-handel.

Jürgen Fischer, VD, Danfoss Climate Solutions:

– På Danfoss vill vi revolutionera hur vi bygger och minskar koldioxidutsläppen tillsammans med datacenter med våra kunder. När vi samarbetar mellan olika branscher, som vi har gjort med Google, vi påskyndar denna utveckling mot att bygga bättre och mer hållbara datacenter – använder teknik som finns tillgänglig idag.

Som en global ledare inom energieffektiva lösningar arbetar Danfoss med Google för att implementera hållbara kylsystem för datacenter och att designa system som återanvänder överskottsvärmen produceras av datacenter. Danfoss Turbocor® kompressorer ger mycket tillförlitliga, högt effektiva lösningar när de tillämpas av OEM-partner och installeras av Google att förbättra energieffektiviteten och dekarbonisera värme- och kylsystem i data centrerar.

Samtidigt kommer Danfoss värmeåteranvändningsmoduler att göra det möjligt för Google att fånga och återanvänd värme som produceras av datacenter, vilket ger en förnybar energikälla för att leverera värme på plats och till angränsande affärs- och bostadsbyggnader och samhällen, och industrier som behöver värme för sina processer. Framöver, Danfoss erfarenhet dekarbonisa<onlösningar kommer att användas i ännu större utsträckning för att utveckla datacenter hållbarhet i Europa, Nordamerika och utanför.

Det nya avtalet, som tillkännagavs under AHR Expo i Chicago, USA, bygger på ett befintligt samarbete mellan de två företagen, som var bland grundarna av Net Zero Innova,on Hub i Fredericia, Danmark, tillkännagav i september 2023, där ett antal stora aktörer gick samman för att påskynda den gröna omvandlingen av datacenter. Danfoss och Google tar nu ett steg längre genom att ingå ett bredare partnerskap.

Foto: Jonathan Hammond